A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

WiFi a városközpontban!


Nyílt, ingyenes internet-elérési lehetőséget biztosít Zirc Városi Önkormányzat a Rákóczi téren és közvetlen környezetében.


Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete februárban foglalkozott először a vezeték nélküli internet-pontok kialakításának lehetőségével, majd az előkészítő munkálatok alapján a szeptemberi ülésen megtörtént a rendszert kiépítő vállalkozás kiválasztása. Egyelőre a városközpontban érhető el a szolgáltatás, de folyamatban van a WiFi telepítése a vasútállomás melletti buszpályaudvaron is.


Önkormányzatunk célja, hogy

az utazók, turisták gyors információhoz jussanak hozzá a városközpontban. Nagyobb méretű fájlok letöltésére nem ad lehetőséget a rendszer, a böngészésre azonban kiválóan alkalmas. Pillanatok alatt megtekinthető például egy buszmenetrend vagy a látnivalók nyitvatartása. A vezeték nélküli internet a Zirc Hotspot Free Wifi címen érhető el.


Buszra várakozó fiatalokkal találkoztunk a Rákóczi téren. Németh Anita, Puchinger Cintia, Antal Dániel és Petrovics Márk a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskola növendékei, akik örömmel fogadták a hírt, mely szerint van ingyenes, vezeték nélküli internet-elérés azon a helyen, ahol tartózkodnak.

Azonnal éltek is az új szolgáltatás adta lehetőséggel, és böngészni kezdtek a szabadtéri világhálón.

Kelemen Gábor