A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Visszatértek a bringás élmények a suli-udvarra


Negyedik alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán a Zirc Kerékpár Sportegyesület szervezésében.


A verseny a járványhelyzet miatt három év után került újra lebonyolításra. Őszre már betervezte az egyesület az önkormányzat által rendezett Európai Mobilitási Hétre, akkor azonban az esős időjárás nem tette lehetővé a megvalósítást, ezt az alkalmat pótolták most be.


Öt korcsoportban összesen harmincnégyen álltak rajthoz.

A legnépesebb mezőnyt az Újonc „B” és az Újonc „A” fiúk alkották. Az általános iskola udvarán lezajlott rekortánpálya-fejlesztés miatt a szervezők változtattak a pálya nyomvonalán, a résztvevőknek jobbára a technikai tudásukat kellett kamatoztatniuk, miközben természetesen a stopperrel is különcsatákat vívtak. A teljesítendő körök az egyes korcsoportoknak megfelelően változtak.

Rajtra készen a IV. Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa mezőnye


Varga János egyesületi elnök a megnyitón örömét fejezte ki, hogy pár év kihagyás után újra megrendezhetik a versenyt. Ismertette a legfontosabb technikai információkat, majd a tőle megszokott ízes kommentárokkal közvetítette az eseményeket. A „kiserdő” minden pontjára eljutó szavai bátorítólag is hatottak, emellett a dobozból dübörgő zene és a napközisekből verbuválódó szurkolósereg is segítette a versenyzőket az akadályok leküzdésében. Volt, aki az udvari kis faépítményekre felmászva, mondhatni, a lelátóról szemlélte az izgalmas futamokat.


Vingl Balázs egyesületi tag, kerékpáros edző vitte el a felvezető körre a gyerekeket, majd párosával, időrátolással indultak a bringások a két fa közé kifeszített rajt-cél molinó mögül.


Minden induló szerencsésen célba érkezett, még azok sem adták fel, akik technikai problémák miatt hátrányba kerültek.

A szervezői asztal előtt átvehették jól megérdemelt csoki- és üdítőjutalmukat, melyet a Pálmai Italház ajánlott fel. Ezúttal az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, amely magas rendezői színvonalon, remek hangulatban és balesetmentesen zajlott le, az eredményes lebonyolítást a Zirc Kerékpár Sportegyesület tagjai, önkéntesei segítették.

Újonc „C” Fiú: 1. Steiner Dániel, 2. Bors Dániel. Lány: 1. Nagy Liza, 2. Horváth Rebeka Zsuzsanna. Újonc „B” Fiú: 1. Hollender Kristóf, 2. Nagy Zétény, 3. Kirchkeszner Bence. Újonc „A” Fiú: 1. Polgár Bence, 2. Klespitz Máté, 3. Tenk Zsombor. Gyermek Fiú: 1. Gerber Olivér, 2. Gerber Áron, 3. Katona-Kiss Zsombor. Serdülő Fiú: 1. Rudeczki Csanád.

A rendezvény díjazását Zirc Városi Önkormányzat biztosította.

A helyezettek érem- és oklevéljutalomban részesültek, és minden célba érkező emléklapot vehetett át. A díjakat a szervezők részéről Koós Kata adta át. A verseny abszolút elsője a lányok között Nagy Liza, a fiúk között Gerber Olivér lett. Ők egy-egy kupát és a Pálmai Italház által felajánlott élelmiszercsomagot kaptak a támogató cég képviselője, Pálmai Zoltán közreműködésével.

Az egyik legnépesebb mezőnyt az Újonc „A” fiúk alkották, büszkén mutatják oklevelüket

Az abszolút legjobb időeredményt elérő Nagy Liza és Gerber Olivér egy-egy kupát is átvehetett

Koós Kata gratulál a verseny egyetlen serdülő korcsoportos indulójának

Pálmai Zoltán átadja a cég által felajánlott ajándékcsomagot a fiúk abszolút győztesének


Kísérőprogramként a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai kerékpár-regisztrációt tartottak az esemény helyszínén, amely igen népszerű volt a bringások körében, a teljes versenyzői kollektívának megfelelő létszámban vették igénybe a biztonsági szolgáltatást.


A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a támogatóiknak és együttműködő partnereiknek, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolának - amelynek Szülői Munkaközössége szintén támogatta a rendezvényt -, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB-nek, valamint Orosz Péternek.


A verseny teljes fotóapparátusa megtekinthető a Zirc Kerékpár közösségi oldalán.


Kelemen Gábor