A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Virtuóz összhatás Advent nyitányaként


Igazán szép és lélekben felemelő eseménnyel vette kezdetét az adventi időszak Zircen.Az év legszebb ünnepére való készülődés bensőséges élményéhez járult hozzá idén is a Mendelssohn Kamarazenekar karácsonyváró koncertjével, akiket már nem először köszönthettek a helyi komolyzene-kedvelők a Bakony szívében.A december 1-jei esemény a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezésében valósult meg, együttműködésben a Zirci Hit Gyülekezetével, melynek rendezvényterme ez alkalommal is méltó helyszínként szolgált a meghitt zenei élményhez.


A koncert ünnepi varázsát a Zirci Tücsökzenekar gyermekeinek hegedűjátéka gazdagította, Tarcsay Beáta, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanárának vezetésével. Mielőtt a gyerekek szólama összecsendült volna a nagyzenekaréval, egy angol karácsonyi dalt hallgathatott meg a közönség a kvartett, vagyis Szakács Zille, Bolla Zsófia Zorka, Szöllőskei Sára és Tarcsay Beáta előadásában.


A jelenlévők vastapsán át visszahangzott az a hála, amellyel a Kováts Péter vezető által irányított Mendelssohn Kamarazenekarnak mondtak köszönetet azért a páratlan zenei élményvilágért, amelyben a hegedű, a brácsa, a cselló, a bőgő szólamai virtuózan csendültek fel.Szöveg: Csaba Lilla


Fotók: Stúdió KB