A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Vezeti a tabellát az FC Zirc U16-os csapata


Győzött a hétvégi rangadón a Football Club Zirc Sportegyesület serdülőcsapata a második helyezett Fűzfői AK ellen, s tizennégy fordulót követően vezeti a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság keleti csoportját.


Esős, hűvös, már-már késő őszies időjárásban léptek pályára a csapatok az Alkotmány utcai sporttelepen, de aki mozog, az nem fázik: a házigazda zirciek pedig jól mozogtak, és a vártnál magabiztosabb, 3:0 arányú győzelmet arattak legfőbb vetélytársuk, a Fűzfői AK ellen.


Rangadó volt ez a javából, hiszen a házigazdák az első, a vendégek pedig a második helyről várták a mérkőzést, mindössze egy pont választotta el a két csapatot egymástól.

Hozzá kell tenni, hogy a Balaton-partiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így már egy esetleges pontszerzéssel is kedvező előjelekkel várhatták volna a folytatást. Azonban minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a zirciek nem adtak esélyt ellenfelüknek, szinte végig irányították a játékot, s még egy kihagyott büntető is belefért a végelszámolásnál.


Az pedig, hogy kapott gól nélkül hozták le a mérkőzést Nagy Krisztián tanítványai, azért is nagy szó, mert a fűzfőiek lőtték eddig a legtöbb gólt a mezőnyben, s az ő soraikat erősíti a góllövőlista éllovasa. Győzelmével az FC Zirc négypontos előnyre tett szert a tabellán.


Megnyerte a rangadót, s jó eséllyel pályázik a bajnoki címre az FC Zirc U16-os csapata


A barátságos kézfogásokat követően örömteli hurrákiáltás szállt fel a sporttelep zöld gyepéről, s a boldogság a hazai öltözőbe is beköltözött ezen a szombat délelőttön.

A csapat három, meghatározó játékosát kérdeztük, akik a derbin mindenféle értelemben jól állták a sarat.Wittmann Márk – aki már tíz éve, négyéves kora óta az FC Zirc játékosa – úgy látja, az eredmény ellenére nem volt ez egy könnyű mérkőzés: – Jól felkészültünk, és ezért tudtunk nyerni – szögezi le a csapat védőjátékosa.– Nagyon sok helyzetünk volt az első félidőben, de a második játékrészben az ellenfélnek is akadtak lehetőségei, meg is ijedtem egy kicsit. Örültem, hogy góllal tudtam hozzájárulni a győzelmünkhöz – idézi fel a találkozót Eszlinger Mátyás csapatkapitány.– Ahogy Márk is említette, sokat készültünk erre a mérkőzésre. Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szereznem, s hogy a csapatunk jól összejátszott. Volt a fűzfőieknél egy játékos, akire összpontosítanunk kellett, s szerencsére ki tudtuk venni őt a játékból – összegzi a kilencven percet Kopházi Norbert, aki egy nagyon szép csatárteljesítménnyel szerzett vezetést csapatának. Huszonkét találatával a harmadik helyet foglalja el a góllövőlistán, de azt mondja, nincsenek gólkirályi céljai, számára a csapat, a bajnokság megnyerése fontosabb.


A fiúk úgy látják, van esély az első hely megtartására, ez a győzelem most lelki erőt adott nekik, persze hangsúlyozzák, hogy a többi mérkőzésen is így kell játszani, mint a Fűzfő ellen.

Az elért eredményekben elévülhetetlen érdemei vannak a felkészítőnek. Az U16-os csapatot Nagy Krisztián igazgatja, aki egyben a futballklub elnöki tisztségét is betölti.– Az első félidőben a helyzeteink alapján már le kellett volna zárni a mérkőzést, ennek ellenére 1:0-al fordultunk, ami egy nagyon veszélyes eredmény. A második játékrészben az első pillanattól kezdve ránk jött az ellenfél, de különösebb gólszerzési lehetőségük meglátásom szerint nem volt, így összességében megérdemelt győzelmet arattunk – értékelt a szakvezető. Hozzátette: készültek az ellenfélből, tudták, hogy a góllövőlista vezetőjét ki kell venni a játékból, és ez maradéktalanul sikerült is, a mezőnyben pedig létszámfölényt tudtak kialakítani. Játékosai taktikailag fel tudtak nőni a feladathoz, s ezért gratulál nekik. A sok jó teljesítmény között kiemeli Csepin Zsombor védőmunkáját, akire nem kisebb feladat hárult, mint az ellenfél leggólerősebb játékosának a semlegesítése. Nagy Krisztián úgy látja, a bajnokság megnyerésének van realitása, de ehhez minden mérkőzést meg kell nyerniük.

A zirciekre újabb komoly erőpróba vár a húsvéti hétvégén, a negyedik helyezett Balatonfüred otthonába látogatnak vasárnap. Innen is szurkolunk nekik az újabb jó eredmény eléréséhez.

Kelemen Gábor