A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

VESZPRÉM MEGYÉBEN MEGSZŰNT A TŰZGYÚJTÁSI TILALOM


Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.


2021. augusztus 6-tól a Nébih, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyék kivételével, mindenhol feloldotta a tűzgyújtási tilalmat.


Erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.


FIGYELEM! A levegő tisztaságának védelme és az emberi egészség megóvása érdekében Zirc város közigazgatási területein egész évben tilos az avar- és zöldhulladék szabadtéri égetése!


Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.