A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A veszélyhelyzetben is sokan adtak vért


Több mint ötvenen nyújtották segítő kezüket a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete által szervezett véradáson.


A járványhelyzet miatt a szigorú előírások betartásával került sor a véradásra, testhőmérsékletet mértek, kézfertőtlenítést végeztek és valamennyi résztvevő maszkot viselt. Magyar Lászlóné területi vezető örömét fejezi, hogy ebben a nehéz helyzetben is 56 véradót regisztráltak. Nemcsak a karjukat önzetlenül nyújtók kiemelkedő teljesítményét méltatja, hanem a támogatóknak is köszönetet mond azért, hogy sikeresen lebonyolították a véradást.

Az 56 véradó közül ketten, balról jobbra: Csillag Mihályné, Balázsné Györek Zsuzsanna

Dobos Krisztina véradó a zirci szakképző iskola által ajándékozott maszkok egyikében

Hallatlan összefogás mutatkozott annak érdekében, hogy a kellő elővigyázatosság szem előtt tartásával segíthessenek másokon a mindig is aktív zirci véradók.

A helyszínt Zirc Városi Önkormányzat biztosította, a véradásnak helyet adó Művelődési Ház munkatársai 60 darab maszkot varrtak a véradóknak, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ugyancsak 60 darab maszkot ajándékozott a területi szervezetnek erre a célra és alkalomra.További gesztusokról is beszámolt a területi vezető, a Megyei Vöröskereszt meglepetéscsokoládéval kedveskedett a véradóknak, a Peti Pizza Falatozó pedig ízletes pizzával mondott köszönetet a Veszprémi Vérellátó csapatának, akik szorgalmas munkájukkal lehetővé tették, hogy a szigorúbb előírások ellenére is ennyi véradót tudtak fogadni.


Fotók: Vöröskereszt


Cikk: Kelemen Gábor