A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Verseny, tanfolyam, sportágválasztó


A nyári szünetben is zajlott az élet az MTTSZ Területi Klub Zirc háza táján. Versenyen vettek részt, bírói vizsgát tettek, sportágat népszerűsítettek.


A lövészklub három tagja, Panyi Kinga, Bittmann-né Wittman Orsolya és Bittmann Márton sikeres harmadosztályú versenybírói vizsgát tett. A tanfolyam elméleti részére Zircen került sor, a gyakorlati oktatásnak pedig Ajka városa adott otthont.


A Fertőrákoson megrendezett Kőfejtő Kupán is jól vizsgáztak a klubtagok, de itt már a célzó tudásukat mutatták meg. Panyi Kinga légpuskában és légpisztolyban is első helyezést ért el, Bittmann Kata légpisztolyban első, légpuskában második lett, Horváth Bálint a légpisztoly első helyezés mellé egy légpuska harmadik helyet zsebelt be, Végh Attila korcsoportjában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a légpuskások versenyében, Bagi István pedig sportpisztolyban a harmadik helyet szerezte meg. Összességében a zirci csapat második helyen végzett a házigazda Fertőrákos mögött, megelőzve Bakonyszentlászlót.


Bittmann Kata, Panyi Kinga és Horváth Bálint két versenyszámban is kiemelkedően szerepelt

(Fotó: Bittmann-né Wittman Orsolya)


A most szombaton, Veszprémben megrendezett sportágválasztó programon is érintett volt a zirci lövészklub, a szervezők őket kérték fel a sportlövészet bemutatására, népszerűsítésére.


Nem ez volt az első alkalom, hogy az MTTSZ Területi Klubot kérték fel megyei szinten a sportág népszerűsítésére. Balról Varjas József klubelnök, a kép jobb oldalán Selmeczi György (Fotó: Lingl Katalin)

Kelemen Gábor