Vérbeli ajándék és disznótoros menü


Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Disznótoros Véradást karácsony előtt.


A mindig is fontos, életmentő adomány ilyenkor egyfajta ajándékként is felfogható, amit nem lehet ugyan a fa alá tenni, de nem is lehet elégszer megköszönni. A területi szervezet mégis mindent elkövet annak érdekében, hogy méltányolja a véradók tevékenységét. A disznótoros véradást elsőként találták ki az országban, a kezdeti siker után a folytatás is hasonlóképp alakul.A több mint ötven véradó közül ketten: Somogyi János (balról) és Csombor Krisztián (Fotó: Vöröskereszt)


– Ötvenöt véradónk volt, ami nagyszerű teljesítmény a zircieknek köszönhetően. Ebből négy egység vért egy zirci bácsinak gyűjtöttünk – mesélik az esemény főszervezői, Magyar Lászlóné területi vezető és Csombor Mariann önkéntes. A véradók mellett természetesen nem felejtik el megemlíteni támogatóikat sem, akikre mindig számíthatnak: száz-száz adag hurkát és kolbászt kaptak a Vezir-Hús Coop Kft-től, így azokat a véradóikat is meg tudták kínálni, akik egész évben önzetlenül segítenek, de most nem tudtak vért adni. Ezen kívül az OVSZ Veszprémi Vérellátó dolgozóit is megvendégelték a finom disznótoros menüből.


A Patkó Vendéglő a sütésben és a melegen tartásban segített, a bakonyoszlopi Wolf Pékség tíz kiló kenyérrel és két kiló pogácsával segítette az akció sikerét. A zirci Tesco-áruház jóvoltából meglepetéssel is tudtak kedveskedni a véradóknak, karácsonyi szakácskönyvet vihettek haza valamennyien. Az utolsó három véradó meglepetéscsomagot is átvehetett. Nem feledkeznek meg állandó partnerükről, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézményéről sem, amely ezúttal is biztosította a helyszínt a véradáshoz.


Magyar Lászlóné területi vezető megköszöni a véradást Bácsi Tamásnak


– Nem győzzük elégszer megköszönni véradóinknak az önzetlenségét, hogy az ünnepi rohanásban is jutott idejük nyújtani a karjukat és segíteni beteg embertársaiknak – mondják a szervezők, akik emellett külön köszönetüket fejezik ki a disznótoros véradás támogatóinak.

Kelemen Gábor