A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A végére lettek igazán vidámak a vidrák


Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma az idei évben is meghirdette gyermekeknek szóló aszfaltrajz-versenyét. A program a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, az Állatok Világnapja alkalmából került megrendezésre.


Szerencsére az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, így ismét megszépült a múzeum épülete előtti zsákutca. A járókelők is érdeklődve nézték a krétával kiszínezett aszfaltot, az ügyes gyermekkezek által megteremtett természeti képeket, állatokat, növényeket.


A programon összesen tizennégy csapat vett részt. A szervező intézmény a csapattagok számát két főben korlátozta, páros alkotások születtek. A jelentkezők a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola alsó tagozatos osztályaiból érkeztek.

A fiúk az utolsó simításokat végzik a rajzukon a múzeum által szervezett aszfaltrajz-versenyen

Senki sem tért haza üres kézzel, a szervezők minden résztvevőnek emléklappal és egy kis aprósággal köszönték meg az alkotását. A helyezettek oklevélben, jutalomban részesültek.


Végeredmény: 1. Vidám vidrákSógorka Rebeka, Szecsődi Eszter Szófia. 2. EperkeNick Jázmin Mia, Maurer Zsófi. 3. GraffitisekParó Blanka Julianna, Petrik Lili Kincs. Különdíjas: FocistákBartus Marcel, Tenk Zsombor; SünKovács Sára, Kaufmann Edit.

A helyezett és különdíjas csapatok a győztes alkotásnál oklevelükkel, nyereményükkel


Kelemen Gábor