Városlődre került a Bányász-kupa


Hetedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Bányász Emlékkupa teremlabdarúgó-tornát, melynek a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának tornacsarnoka adott helyet.


A sporteseményt a közelmúltban elhunyt Kertész Zoltán sportoló, röplabda-edző, szakosztályvezető emlékének ajánlotta a szervező önkormányzat.


A versenyre tizenegy csapat nevezett, akik két csoportban kezdték meg a küzdelmeket. Mindkét csoportból két-két csapat jutott a négy közé, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a versengés. A Schmidt Zsalu és a nevét egy spanyol sztárcsapattól kölcsönző FC Barcelona csatája nem hozott a rendes játékidőben döntést, hatméteresek következtek, melyben a sorozat 2016. évi győztese, a Schmidt Zsalu bizonyult jobbnak, s jutott a döntőbe. A másik oldalon a nevét meghazudtoló módon focizó városlődi Játék Csatárok Nélkül iskolázta be magát a torna fináléjába, miután 3:1-re legyőzte a Bakony Naná gárdáját.


Helyosztók, 3. helyért: FC Barcelona–Bakony Naná 3:1. A döntőben: Schmidt Zsalu–Játék Csatárok Nélkül 1:2. A Bányász Emlékkupa vándorserleg így Városlődre került, a második helyezettnek járó díjat a Schmidt Zsalu vehette át, harmadik helyezést ért el az FC Barcelona.A tornagyőztes városlődi csapat

Álló sor, balról: Schell Manassé, Schell Márk, Molnár Roland, Dávid Tamás. Elöl: Draskovics Szilveszter, Dobos Dávid, Szabó Martin. A képről hiányzik a kapusuk, Szente Bálint, aki a döntőben megsérült, neki ezúton is jobbulást kívánunk


Különdíjak is kiosztásra kerültek az eredményhirdetésen, a gólkirály tizenegy találattal Dávid Ádám (Bakony Naná) lett, a legjobb mezőnyjátékos címet Schell Márk, a legjobb kapusnak járó díjat Szente Bálint (mindketten Játék Csatárok Nélkül) érdemelte ki. A dísztárgy mellett Zirc város polgármesterének elismerő oklevelét vehették át a labdarúgó-torna díjazottjai.


Kelemen Gábor