A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Varázslatos játék-országgá változott az oviudvar


Családias hangulatú gyermeknapot szervezett a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde. Az új kezdeményezés nagy sikert aratott a résztvevők körében.


Hosszas előkészítő munka előzte meg a programot, melynek aztán be is érett a gyümölcse. Erre talán a legjobb példa az a kisfiú, aki sírva ment haza a gyermeknapjáról: nem azért, mert rosszul érezte magát, ellenkezőleg: szeretett volna még maradni…


Eddig sem volt hiány játékból az óvoda és a bölcsőde udvarán, de most az intézményi munkatársak kreativitásának köszönhetően még több lehetőség várt a gyerekekre. A lebonyolításból a teljes kollektíva kivette a részét, és közösségi szolgálatos középiskolások is hozzájárultak ahhoz, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek. A kialakított állomásokon különböző ügyességi feladatok vártak a kicsikre, melyeket különösebb megkötés nélkül, szabadon teljesíthettek. Természetesen ott volt rajtuk a szülő vigyázó szeme, előfordult, hogy közösen, kéz a kézben teljesítették a játékos akadályokat.


Volt arcfestés, kézműves-foglalkozás, lehetett óriásbuborékokat fújni, építőkockázni, horgászni, kötelet húzni, a pók óriáshálójába kerülni, s onnan ügyesen kiszabadulni, célba dobni, teniszütővel lufikat terelgetni. A standokon beváltott kuponokért a gyerekek különböző finomságokat kaptak cserébe, amiből jóízűen csemegéztek.


A sok szabad program mellett Varga Bence bűvész szórakoztatta a közönséget, a varázslatba a gyerekeket is bevonta. A további jó hangulatról az Aranykapu Zenekar gondoskodott, Töreky Zsuzsi vezetésével a zene gyermeki nyelvét megszólaltatva gyűjtötték maguk köré a vidám ifjúságot.


A rendezvény megvalósulását többen is segítették, Varga Bence szívből, jótékonyságáról is tanúbizonyságot adva vállalta a fellépést, a gyermekzenekar műsora az MB Képújság támogatásával valósult meg. A Zirciek az Óvodás Gyermekekért Alapítvány a játékhelyszínek eszközeinek beszerzését tette lehetővé. A sok élmény mellett nem tért haza üres kézzel egyetlen gyermek sem, hiszen a zsákbamacskás kupon beváltásával egy kis meglepetés várt mindenkire.


Kovács Mónika megbízott intézményvezető az első alkalommal megszervezett óvodai gyermeknap pozitív fogadtatásáról számolt be. Hozzátette, hogy szeretné a szülők és az intézmény között még szorosabbra fűzni a kapcsolatot, és több közös kezdeményezést megvalósítani a gyermekek érdekében.
Az Aranykapu Zenekar műsoráról a képeket Detre Anita készítette.

További fotók és cikk: Kelemen Gábor