A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Utak újultak meg, járdák újulnak meg városunkban


Két pályázaton összesen 89 millió forintot nyert el Zirc Városi Önkormányzat út- és járdafejlesztésekre. A beruházás teljes bekerülési költsége 98,5 millió forint, amihez összességében 9,5 millió forint saját forrást biztosított az önkormányzat.


A Köztársaság utca egyik felén, a járdán kicsit nehézkes most a közlekedés, de hamarosan egy megújult felületen járhatunk, ezért forognak a munkások kezében a szerszámok, manőverezik a markoló az iskolák és a bányászházak előtt. Zirc egyik legforgalmasabb járdáján jelenleg a szegélyek kiépítésénél tartanak a felújítási munkálatok.



Felszedték a régi burkolatot, készülnek a szegélyek, a járda térkő burkolatot kap majd a Köztársaság utcában



Az utak és járdák egyrészt a kormányhatározat keretében megítélt támogatás és saját forrás terhére újulnak meg, az elnyert támogatás összege 75 millió forint. Másrészt pedig az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre megítélt 14 millió forintos támogatásból. Az önkormányzat 9,5 millió forint saját forrással járult hozzá a beruházás megvalósításához.

Elkészült a Som utca, az Üdülő utca a Zrínyi utcáig, a Zrínyi utca a Deák Ferenc utcáig, az Üdülő utcai járda az Alkotmány utca és Szeptember 6. utca között, az Eötvös utca Szikla utca és Som utca közötti szakasza, a Semmelweis utca Kodály Zoltán utca és Berek utca közötti szakasza, a Tölgyfa utca Semmelweis utca és Boksa utca közötti szakasza. Megtörtént a járda felújítása a Deák Ferenc utca nyugati oldalán, a pékségtől a Borzavári úti temető bejáratáig.


Júliusban az Üdülő utca új aszfaltréteget kapott (Fotó: Városüzemeltetési Osztály)


Az útfelújítások elkészültek, a járdafelújítások között hátra van még – a jelenleg is zajló Köztársaság utcai munkálatokon kívül – a Deák Ferenc utca keleti oldala a Rákóczi tér „40 lakástól” az „ÁFÉSZ” parkolóig, valamint a „40 lakás” előtti szakasz a Rákóczi téren. Ezeken a helyeken térkő burkolatot fog kapni a járda.

A felújítási munkák kivitelezői szerződés szerinti befejezési határideje 2018. október 30.

Kelemen Gábor