A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Univerzális egyénisége a zirci tűzoltócsapatnak


A sürgősségi ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a „2021. év Zirc Város Tűzoltója” díjat adományozta az önkormányzat Szelthoffer Zoltán részére.


A kitüntetés átadására Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi rendes ülésén került sor. A díjat Varga Zita, a kitüntetés odaítéléséről döntő Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke és Ottó Péter polgármester adta át az év zirci tűzoltója részére.


Szelthoffer Zoltán méltatásában kiemelték, hogy

a szakmához való hivatástudatát már sokszor bizonyította.

Tevékenysége egészen 2005-ig nyúlik vissza, amikor a munkájával aktívan hozzájárult a tűzoltóság jelenlegi elhelyezési körülményeinek a kialakításához.


A zirci tűzoltóság állományába 2009-ben nyert felvételt, ahol a kezdeti években beosztott tűzoltóként szolgált. Az elméleti tudást, illetve a kellő gyakorlati tapasztalatot megszerezve egy tízhónapos képzés sikeres elvégzését követően rajparancsnoki beosztást lát el.

Szelthoffer Zoltán a „2021. év Zirc Város Tűzoltója” kitüntetéssel a Városházán


A tűzvédelemben eltöltött évek során folyamatosan képezte magát. Az elhivatottságának köszönhetően megszerezte a C típusú vezetői engedélyt, illetve a pályaalkalmassági vizsga első kategóriáját. Két évvel ezelőtt pedig felsőfokú szakmai vizsgát is tett,

így a szervezetnél már minden beosztásban lehet rá számítani és mindegyikben meg is állja a helyét.


Megtudhattuk, hogy a kiemelkedő káresemények felszámolása során többször is önkéntesen jelentkezett szolgálatra és vonult a helyszínekre, ahol bizonyította tudását és tettrekészségét.


Szelthoffer Zoltán kapcsán azt is kiemelték, hogy személyiségében egy nyugodt, megbízható, családszerető embert lehet megismerni. Az elmúlt években példás magatartása miatt panasz nem volt a munkájára, hozzáállására. Szakmai rátermettségét több kitüntetéssel ismerték el.


Kelemen Gábor