A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Ülésezett a Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum


A Veszprémi Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum idei első ülését tartotta március 28-án a márkói vadászházban, ahol dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, rendőrfőkapitány köszöntötte a jelenlévőket és bemutatkozott a fórum tagjai előtt.A program folytatásában dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető tartott tájékoztatót a kapitányság illetékességi területének bűnügyi helyzetéről, a folyamatosan javuló eredményekről.


Orsós Károly rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalának munkatársa ismertette a kapitányság „Biztonságban a Bakonyban” elnevezésű idegenforgalmi bűnmegelőzési programját, mely egész évben kiemelt figyelmet fordít a Bakonyba érkező és a legkülönfélébb szabadidős tevékenységeket végző turisták biztonságára.

A közbiztonsági fórumnak a Hajag Vidéki Vadásztársaság adott otthont


Hebling Ernő címzetes rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnügyi alosztályvezetője és Zanati Gyula címzetes rendőr őrnagy, kiemelt főnyomozó részletes beszámolót tartottak egy orvvadászat miatt folyamatban lévő büntetőeljárás eddigi eredményeiről, a nyomozás során szerzett tapasztalatokról.


Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke a rendőrök és a vadászok sikeres együttműködését hangsúlyozta. Levetítette azt a kisfilmet is, melyet a Hajag Vidéki Vadásztársaság készített a hivatásos vadászok rendészeti feladatairól.


A rendezvény zárásaként dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes megköszönte az érintettek aktív együttműködését, melynek már eddig is több pozitív példája volt a járásban. A jövőre nézve is számít a rendőrség a településekkel való folyamatos, közös munkára.

Fotó és információk: Veszprémi Rendőrkapitányság