A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újévi Sporthíradó: Zirc Kézilabda Sportegyesület

Új felszerelésben vágnak neki az új évnek a Zirc Kézilabda Sportegyesület fiataljai. Már születtek figyelemreméltó eredmények városunk kézilabda-utánpótlásában, amely a tavalyi évtől új szervezeti formában, egyesületi keretek között folyik tovább.


Nagy a sürgés-forgás a tornaterem folyosóján, szülők, gyerekek izgatottan várják, ahogy a dobozokból előkerülnek a vadonatúj mezek, nadrágok. Számozásnak megfelelően öltik magukra a dresszeket a fiatalok, a sport jelentette örömön túl még szélesebb mosolyt csalva az arcukra.


– Pályázatot nyújtottunk be az új szerelés érdekében, melyben nagy szerepe volt Varga Gábornak, akitől szülői kötődése révén kaptunk szakmai segítséget. Mivel utófinanszírozású pályázatról van szó, a beszerzést előre megfinanszíroztuk, de ezt a pénzt kedvező elbírálás esetén visszakapjuk – tájékoztat Jakab Richárd, a Zirc KSE edzője, aki Honyecz Gáborral és Hermann Dáviddal folytatja tovább a munkát, illetve csatlakozott az edzői stábhoz az U15-ös fiúkkal foglalkozó Ignácz Krisztián.

Az U15-ös fiúcsapat az új szerelésben és az új edzővel, Ignácz Krisztiánnal

Már hét éve folyik a kézilabda-utánpótlás Zircen és az edző nem felejti el megemlíteni elődeit, akik az alapok lerakásán fáradoztak. Sokáig egy veszprémi alapítvány keretei között folyt a szakmai munka, majd a zirci csoport elért egy olyan létszámot, amely jogosulttá tette őket az önállósodásra, és beolvadtak a meglévő Zirc Kézilabda Sportegyesületbe.


Jelenleg mintegy nyolcvanan látogatják az edzéseket, U8-tól U15-ös korosztályig foglalkoznak a gyermekekkel. A létszám folyamatosan bővül, annak viszont örülnének, ha több lány csatlakozna az egyesülethez, hiszen az a cél, hogy minden korosztályban indítsanak csapatot a bajnokságban.


Az egyik lánycsapatot Honyecz Gábor, a másikat Jakab Richárd irányítja – várják az újabb jelentkezőket


Jakab Richárd kiemeli, hogy

születtek figyelemreméltó eredmények az elmúlt évben,

az U12-es fiúcsapat például veretlenül zárta az őszi szezont, nagy hírnévnek örvendő kézisulik csapatait is sikerült két vállra fektetniük. Az U13-as fiúk is csak a papíron erősebb ellenfelektől szenvedtek vereséget, a korban legelőrébb járó alakulat, az U15-ösök hasonlóképp jól teljesítettek, egészen kiemelkedő győzelmet is arattak. A két korosztályos lánycsapatnál is folyamatos fejlődés tapasztalható, amelynek jeleit már a versenyporondon is lehet érzékelni.


A Zirc KSE a tavalyi évben is megrendezte nyári edzőtáborát, amely egyrészt nagyon jól szolgálta a felkészülést az őszi szezonra, másrészt pedig itt jutott idő arra, amire a szezon közben zajló edzéseken nemigen, hogy fejlesszék a gyerekek sportág-specifikus képességeit.


Minden korosztálynak elő van írva egy kötelező edzésszám, amit időnként nehéz megvalósítani, de azért igyekeznek betartani: az U13-as korosztálytól felfelé ez heti három-négy, a kisebbeknél heti két-három edzést jelent, a legkisebbek két alkalommal edzenek.

A Zirc KSE fiataljai már a hamarosan rajtoló bajnoki szezonra készülnek

Gőzerővel készülnek a bajnokságra, amely február közepén veszi kezdetét, elsőként az U15-ös fiúk lépnek majd pályára. A hazai mérkőzéseiket Hajmáskéren rendezik, ahol szabványméretű létesítmény áll rendelkezésre, és bíznak benne, hogy ez a jövőben Zircen is megvalósulhat. Konkrét célkitűzés nincs a tavaszi szezonra nézve, továbbra is a folyamatos fejlődést tűzi zászlajára a Zirc KSE, nemcsak a gyerekeket képzik az edzők, hanem saját magukat is.


Az edző beszél az idei tervekről is, ezek között szerepel egy nyári egyhetes, nagyszabású nemzetközi tornán történő részvétel, és hogy mindez megvalósulhasson, ahhoz helyi és környékbeli vállalkozók segítségére, támogatására is számítanak.


Jövőre egy átfogóbb toborzót terveznek, de mindez nem jelenti azt, hogy addig nem lehet csatlakozni az egyesülethez. Év közben is keresik a kapcsolódási pontokat az iskolákkal, illetve a diákokkal, várják az új jelentkezőket, mindenki előtt nyitva áll a kapujuk. Folyamatosan gyarapodnak létszámban, lányoknál, fiúknál egyaránt vannak új növendékek.

Az U12-es és az U13-as fiúcsapat közös fotóra állt össze az új szerelésben Jakab Richárd vezetésével

– Az egyesület és a magam nevében is szeretnénk köszönetet mondani az utazásban nyújtott segítségért a cseszneki Vidék Katicája Alapítványnak és Jakab Armandnak, akik ebben támogattak minket; illetve Kovács Krisztiánnak és Kovács-Csillag Anikónak, akik az alapítvánnyal való jó kapcsolat kialakításában segítettek! – zárja gondolatait Jakab Richárd.

Ha valaki szeretne jelentkezni az egyesülethez, az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet.

Jakab Richárd 06705159086 jakabr13@gmail.com

Hermann Dávid 06305925212 hermann.david21@gmail.comKelemen Gábor