A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újévi Sporthíradó: Wings Dart Club Zirc


Rövid szünetet követően az év elején újraindult városunkban a darts. Két fiatalember összefogott és felkarolta a Zircen nagy hagyományokkal rendelkező sportágat. Új szervezeti formában, a régi névvel, egy megújuló klubteremben várják az érdeklődőket.


– Szponzorok nélkül maradtunk, és így nehéz volt tovább működtetni az egyesületet. Fájó pont volt az életünkben, amikor odáig jutottunk, hogy sajnos meg kell szüntetnünk azt – mondja Kaufmann Krisztián klubelnök, aki az 1994-ben alapított, városunk hírnevét messze elrepítő Wings Dart Club egyik legsikeresebb sportolója, az utóbbi időben vezetője volt.


– Az év elején megkerestem a Krisztiánt, hogy mit szólna, ha ezt a nagy múltú klubot újraindítanánk. Ő egyből igent mondott, kikérve édesapja, Kaufmann Ferenc véleményét is, aki szinten támogatólag lépett fel mellettünk – meséli a nagyesztergári Hortobágyi János. Hozzáteszi, jelenleg huszonkét tagot számlálnak, céljuk, hogy utánpótláskorú játékosokat toborozzanak, jövőre pedig szeretnének elindulni az NB III-as csapatbajnokságban.

Kaufmann Krisztián (jobbról), mellette Hortobágyi János a legutóbbi open sorsolásánál – egy nagyesztergári versenyen merült fel a zirci klub újraindításának gondolata, és az idei év elején a tettek mezejére léptek a fiatalok

Amolyan kísérleti időszakként tekintenek az idei esztendőre, egyelőre klubként alakultak újra és majd a tapasztalatok függvényében bejelentett civil szervezetként folytatnák tovább a munkát. Az eredmények már most mutatkoznak, hiszen visszatért az élet a Művelődési Ház darts helyiségébe, az edzések mellett rendszeresen bonyolítanak le versenyeket, riportunk idején az open harmadik fordulójára készültek a fiúk, és folyamatosan érkeztek a nevezők.

A Művelődési Házban található darts klubban az idei évtől újra rendeznek versenyeket

Önerőből megújították az eszközállományt, melynek köszönhetően a versenyek lebonyolítása is egyszerűbb


Az openek mellett a megyei bajnokság két fordulóját is Zircen bonyolítják le, az egyikre április 30-án, a másikra október 2-án kerül sor, Pápa és Balatonalmádi még a két rendező város. A klubvezető ezúton is megköszöni a megyei szövetség bizalmát, hogy városunk is a helyszínei között szerepel a hatfordulós bajnokságnak, s mivel ezeken a megmérettetéseken sok résztvevő várható, reméli, hogy ezáltal még jobban ráirányul a figyelem az új klubra.


A régi zirci dartsosok közül is többen újra céltábla elé álltak, és távolabbi helyekről is ellátogatnak városunkba, hogy szeretett sportáguknak hódoljanak.

A fiatal vezető kettős aktív propagandamunkát igyekszik majd folytatni annak érdekében, hogy a gyerekek is kedvet kapjanak a dartshoz. Kaufmann Krisztián kiemeli, hogy egy jó érzék, egy biztos kéz mindenképpen kell a játékhoz, ha valaki nem rendelkezik ezzel az adottsággal, akkor pedig nagy kitartásra, sok gyakorlásra van szükség, amihez ők minden segítséget megadnak.


Hetente egy edzést tartanak, pénteken 18.00 órai kezdettel, de a klub vezetői hangsúlyozzák, már 17.00 órától nyitva áll az ajtó az érkezők előtt, várnak minden érdeklődőt a megújult környezetben, ahol nagyszámú trófeagyűjtemény árulkodik a zirci darts sikeres évtizedeiről.

Újabb eredményes versenyt bonyolítottak le a zirciek, a képen az open harmadik fordulójának résztvevői


Támogatók hiányában egyelőre saját erőből, összefogással újították fel a játékhoz szükséges eszközöket, új világításrendszert alakítottak ki, új táblákat, tableteket szereztek be, melyek a modern kor körülményeinek is megfelelve nagyban megkönnyítik a versenyek lefolyását. Krisztián és János a lebonyolításban számíthat a klubtagok hozzátartozóinak a segítségére is.


Sok program van a házban, ezért egyelőre csak félévre előre írták tele a versenynaptárat. Az április végi megyei forduló után a következő verseny egy páros open lesz majd május 7-én.


A klub közösségi oldalt is működtet, az ott található elérhetőségek egyikén is van lehetőség csatlakozásra, de személyesen is kereshetik bizalommal a dartsot újraindító fiatalembereket, akik végül kiemelik azt is, hogy a korábbi egyesületet alapító és azt évtizedeken keresztül vezető Kaufmann Ferenc szakmai és erkölcsi támogatására továbbra is támaszkodhatnak.

Kelemen Gábor