A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újévi Sporthíradó: Football Club Zirc Sportegyesület


Eddig a várakozáson felül teljesít a Football Club Zirc Sportegyesület a megyei első osztályú bajnokságban. Március végén a felnőtt és az ifjúsági csapat is dobogós helyen áll, a korosztályos csapatok pedig csakugyan az elsők között várják a tavaszi folytatást.


Az elvégzett munkának, a minőségi szakembergárdának és a megfelelő mentalitású játékosoknak együttesen tudja be a kiemelkedő szereplést Kottyán Károly, a Football Club Zirc Sportegyesület elnöke. Azonban hozzáfűzi, hogy a felnőtteknél reális cél az 5-6. hely lehet, hiszen nagyon kiegyensúlyozott a mezőny körülöttük.

A célkitűzést mindenesetre már sikerült teljesíteni, hiszen a bajnokság előtt egy jó középmezőnyű csapatot várt a klubvezető.


Hangsúlyozza, hogy az őszi szünet után szinte nem is pihentek, télen is folyamatosan vettek részt futsalmérkőzéseken az FC Zirc csapatai – ebben a szakágban is igencsak eredményesen szerepelnek –, s már január első napjaiban megkezdték az edzéseket előbb heti három, majd heti két alkalommal. Beneveztek a nagypályás Téli Kupára, amely remek felkészülési lehetőséget biztosított a tavaszi szezonra és veretlenül meg is nyerték a pétfürdői csoportot.

Kottyán Károly, az FC Zirc elnöke szerint a sikernek nincsen titka, az elvégzett szakmai munkának köszönhető, hogy a csapataik kiemelkedő eredményekkel rukkolnak elő a megyei első osztályú bajnokságban


Volt egy kis játékosmozgás a téli időszakban, Boromisza Gábor távozott, ugyanakkor három új játékos érkezett a felnőttekhez, egyikük, Mári Milán edzői feladatokat is ellát az U11-es csapatnál, az U9-es korosztállyal pedig a klubhoz visszatérő Nagy Krisztián foglalkozik. A felnőtt csapatot Nagy László, az ifjúságiakat Kottyán Bálint, az U16, U14 és U13-as korosztályt továbbra is Mátyás Richárd, a legifjabbakat, az U7-eseket Hegyi Bendegúz edzi.


Az utánpótláscsapatok is követik a felnőttek jó példáját,

az ifjúságiak és a serdülők is felkapaszkodtak a dobogóra, az U14-esek pedig vezetik a tabellát. Az U13-as korosztály tornarendszerben méri össze tudását az ellenfelekkel. Az U11, U9, U7 szintén Bozsik-tornákon vesz részt Balatonalmádiban, esetükben helyezésekről nem lehet beszélni, viszont szintén jó eredményekkel képviseltetik magukat a zirci gyerekek a tornákon, fesztiválokon.

A bajnokság egyik meglepetéscsapatává lépett elő az FC Zirc, március végén a dobogóra is fellépett a csapat

(Fotó: Facebook / FC Zirc)


Kottyán Károly beszél arról is, hogy a tavalyi év végén a magyar labdarúgásban igazi szaktekintélynek számító Sisa Tibor tartott egy rendkívül színvonalas előadást a klubtagok részére Mátyás Richárd edző szervezésében. Sok hasznosítható tanáccsal gazdagodtak a résztvevők, így elképzelhető, hogy a jövőben újra meghívják majd a szakembert.


Az FC Zirc nemcsak eredményesen szerepel a bajnokságokban, hanem a létesítmény fejlesztését is fontosnak tartja.

Az önkormányzat elvi hozzájárulása mellett nyújtották be TAO-s pályázatukat, melynek célja az öltözőépület bejárati ajtójának és a műfüves pálya labdafogó hálójának a cseréje, palánk kiépítése, valamint az élőfüves pálya felújítása.


A jó eredmények a nézőket is visszacsalogatták a pálya szélére, egyre nagyobb közönség biztatja a csapatot hétről hétre az Alkotmány utcai sporttelepen. Most hétvégén rangadóra kerül sor, Tihanyt fogadja Zirc, legutóbb pedig az Ajka Kristály otthonában ért el döntetlent a felnőtt csapat.


Kelemen Gábor