A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb országos elsőség a zirci sportlövőktől


Ácson rendezték meg a Görgey Artúr Emlékverseny országos döntőjét. Az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői ezúttal is kiemelkedően szerepeltek.


Az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számának gázos fegyvernemében a dobogóra három zirci fiatalember állhatott fel: első helyezést ért el Végh Zsigmond – aki a legjobb általános iskolás fiú versenyzőnek járó díjat is átvehette –, második lett Mihályfi Vendel, harmadik helyen végzett Végh Attila. A csapatversenyben is felállhatott a dobogóra a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola triója, de ott már egy fokra, a legmagasabbra mindhárman.

Ebben az összetételben rövid időn belül a második országos csapatelsőséget zsebelhették be, hiszen az Általános és Középiskolások Országos Bajnokságát is megnyerték a fiúk a légpuska húszlövéses számban.

A Végh Attila, Mihályfi Vendel, Végh Zsigmond (balról) összetételű csapat két, iskolások számára kiírt verseny országos döntőjét is megnyerte, egyéniben pedig mindhárman felállhattak a Görgey Emlékkupa dobogójára

Az általános iskolás lányok is nagyon szépen szerepeltek az országos döntőben:

Vintze Regina mindössze egy köregységgel maradt le a dobogóról, az ötödik helyen zárta a versenyt. Bittmann Kata a szintén előkelő nyolcadik helyen végzett. A két zirci leányzó ráadásul a legfiatalabbak közé tartozott a mezőnyben. A középiskolás lányok versenyében – ugyanabban a számban, fegyvernemben, mint társai – Panyi Kinga, a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskola diákja második helyen végzett. A területi csapatversenyben a három zirci lány negyedik helyezést ért el az ország nyolc csapata közül.

Hat zirci versenyző jutott be a Görgey Emlékkupa országos döntőjébe, s valamennyien jól teljesítettek

A helyezetteknek járó díjak mellett tízezer forint értékű lőszerjutalmat is átvehettek Varjas József tanítványai a Görgey Artúr tábornok emlékére rendezett verseny eredményhirdetésén.

Kelemen Gábor