A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb országos bajnok sportlövője van Zircnek


Vintze Regina megnyerte a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számot korcsoportjában az Általános- és Középiskolások Országos Bajnokságán, míg a fiúk között Horváth Bálint második helyezést ért el. A zirci versenyzők eredményeikkel hozzájárultak ahhoz, hogy összetettben Veszprém megye kiemelkedően szerepelt.


Az országos döntőt május 25-én Salgótarján rendezte. Az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői – csakúgy, mint megyénk többi sportlövői – Zircről jutottak tovább, hiszen áprilisban városunk adott otthont az iskolások számára kiírt bajnokság megyei döntőjének. A versenyzők iskolájuk színeit képviselve álltak céltábla elé az észak-magyarországi városban. Mindhárom zirci oktatási intézménynek volt képviselete a legjobbak között.


A legkiemelkedőbb eredmények a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban születtek az általános iskolások versenyében. A lányok között Vintze Regina, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákja megnyerte az országos versenyt, iskolatársa, Horváth Bálint pedig az ezüstérmet jelentő második helyen végzett a fiúk között.

Vintze Regina a dobogó felső fokán a győztesnek járó trófeával és oklevéllel


A zirciek egyéni eredményeikkel ahhoz is hozzájárultak, hogy Veszprém megye kiemelkedően szerepelt az országoson: a fiúk második helyen végzett csapatát Horváth Bálint, a lányok harmadik helyezett trióját Vintze Regina és Bittmann Kata képviselte a zirci lövészklub részéről. A középiskolás fiúk is szépen szerepeltek légpuska húszlövéses számban: Mihályfi Vendel, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja negyedik helyen zárta a versenyt, és klubtársával, Végh Attilával, valamint a pápai Kiss Martinnal együtt alkotta Veszprém megye országos bajnoki címet szerző csapatát.


Veszprém megye második helyezett csapata az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számában. Jobbról Horváth Bálint, nyakában a két ezüstéremmel


A dobogó tetején megyénk középiskolás fiú bajnokcsapata, melynek két zirci versenyző is tagja volt


A másik fegyvernemben, légpisztolyban is szépen helytálltak a zirci iskolák tanulói: az általános iskolás fiúknál Horváth Bálint a mezőny első felében végzett, s tagja volt a megye negyedik helyezést elérő csapatának. A lánycsapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel, s külön öröm, hogy a megyét összetettben a zirci lövészklub három versenyzője, Bittmann Kata, Vintze Regina és Lingl Nóra képviselte. A középiskolás fiúknál a csetényi lövészklub felkészítésében résztvevő Mentes Barnabás, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának diákja kilencedik helyezést ért el, csapatban társaival második helyezett lett.


Jobbról a légpisztoly versenyszámban bronzérmet szerző általános iskolás lánycsapatunk


Az V. Görgey Kupa országos döntőjében is érdekelt volt a zirci lövészklub, melyre szintén ebben a hónapban került sor a Komárom-Esztergom megyei Ácson. Ezen a versenyen az „új generációs” sportlövők képviselték Zircet, akik nemrégiben kezdték a lövészetet. Varjas József, az MTTSZ Területi Klub elnöke, edzője elmondta, a versenyen egy új technika került bevezetésre, amit világ- és Európa-bajnokságon használnak: élőben lehetett követni online az eseményeket. A gyerekek ettől egy kicsit megilletődtek, ettől függetlenül szépen zárták az országos döntőt, többnyire középmezőnynek megfelelő helyezések születtek, illetve elnyerték a legjobb teljesítményt nyújtó általános iskolás csapatnak járó címet: a zirci lövészklubnak az országos versenysorozat egyik területi selejtezőjének rendezőjeként lehetősége volt arra, hogy az egyéni továbbjutók mellett csapatot állítson fel, akik végül elhozták a különdíjat.

Fotók: mssz.hu

Cikk: Kelemen Gábor