A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb menetrendi javulások a közösségi közlekedésben


Újabb, igen jelentős menetrendi javulásról tájékoztatott Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke a szombathelyi Közlekedésszervező Irodától értesülve.


A június 16-tól életbelépő autóbusz-menetrend újdonsága lesz, hogy Veszprém vasútállomásáról 8:35 és 18:35 között naponta, kétórás ütemben fognak indulni autóbuszok, csatlakozást adva Győr-Zirc, illetve Ajka-Szombathely irányából.

A Veszprém-Siófok autóbusz-vonalon is új menetrendi struktúra lép életbe, az utolsó járat kivételével minden Győr-Veszprém, és az első hajnali járat kivételével minden Veszprém-Győr vonatnak közvetlen buszos csatlakozása lesz Balatonfűzfő-Balatonkenese-Siófok felé, így Győr és a Bakony térségéből a Balaton keleti medencéje is elérhetővé válik megbízható módon, és az út nagy részén vonattal. Sőt, egyes buszjáratok Pécs irányába tovább közlekednek Siófokról, sok, eddig Győr felől el nem érhető települést bekapcsolva a távolsági közösségi közlekedésbe.


A vasúti menetrendben is újabb pozitív változás következik be, június 18-tól egész nyáron naponta közlekednek a Győrből 12:13-kor, Veszprémből pedig 11:35-kor induló vonatok.


A módosuló menetrendek megtekinthetők: AUTÓBUSZ, VASÚTI