A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb Európa-bajnokságon képviselte hazánkat a zirci sportlövő

Nemrégiben tért haza Győrből, a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságáról a zirci Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője. Már önmagában is nagy fegyvertény, hogy újra részt vehetett egy világeseményen, ahol remekül helytállt, mindössze négy tizeddel maradt le az éremmeccsről.


Vintze Regina magyar válogatott sportlövő négy éve versenyez a Komárom VSE színeiben, ezalatt az idő alatt járt már világbajnokságon és Európa-bajnokságon is. Egy évvel ezelőtt az Észtországban megrendezett kontinensviadalon tagja volt a bronzérmet nyert junior puskás lánycsapatnak, azaz magasra tette a mércét.


Az, hogy újra képviselhette hazánkat és valamilyen szinten azért Zirc városát is az EB-n, a Domaszéken és Budapesten megrendezett válogatóversenyeken való eredményes szereplésének köszönhető, ahonnan összesítve másodikként került be a csapatba és utazhatott a válogatott kerettel Győrbe.

Azt mondja, kissé szokatlan volt számára a hazai környezet, hiszen az első hasonló kihívás Tallinnban várt rá.

Vintze Regina a magyar válogatott csapattal a győri Európa-bajnokságon, az első sorban jobbról a hatodik

Meséli, hogy a heti kemény edzésprogram és a versenyek mellett edzőtáborral is készültek az Európa-bajnokságra. Közel kaptak szállást a lövészviadalnak otthont adó Audi Arénához, a magyar válogatott hivatalos buszaival érkeztek a helyszínre, ahol komfortos körülmények között állhattak céltábla elé.


Ezúttal elsődleges célként a döntőbe jutást tűzte ki a zirci sportlövő, de azért az érem esélye is ott lebegett a szeme előtt. Hozzáteszi, hogy mindezt csapatban és mixben, azaz vegyespáros versenyszámban látta elsősorban reálisnak, persze az egyéniben elért minél jobb eredményt sem zárta ki, hiszen ahogy fogalmaz, „bármikor bármi megtörténhet, ez egy kiszámíthatatlan sportág”.


„Nagyon fájó volt, hogy Vintze Regina és Török Ferenc mindössze négy tizeddel maradt le a légpuska vegyes csapat számban az éremmeccsről. Megérdemelték volna. A gyerekek tudását tekintve volt esélyünk csapatérmekre”

– értékelte a szereplést a Magyar Sportlövők Szövetségének hivatalos oldalán Ablonczy Orsolya utánpótlás-szakágvezető.


Már ebből is kirajzolódik, hogy milyen szépen teljesített Regina, és természetesen ő sem csalódott, sőt annak fényében még örült is ennek az eredménynek, hogy ritkán lő mixet, főleg ilyen nívós eseményen, mostani társával együtt is csak egy müncheni válogatóversenyen alkottak párt ebben a kategóriában.

Végül a tizennegyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot, nem sokkal lemaradva a döntőről.

Vintze Regina lövéshez készülődik a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságán, ahol remekül helyt állt

Hogy milyen erős a magyar sportlövészet, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy Magyarország a harmadik helyen végzett az győri Európa-bajnokság éremtáblázatán és olimpiai kvótát lövő, illetve junior bajnok versenyzője is volt a válogatottnak.


Őnekik már itthonról szorított Vintze Regina, aki mindamellett, hogy sok munkával kivívta a kontinensviadalon való szereplést, az elmúlt év utolsó versenyein, Belgrádban és Zágrábban új egyéni csúcsot tudott elérni.

Az idei esztendőre nézve célként fogalmazta meg a további fejlődést, és a lehető legjobb teljesítményt szeretné kihozni magából az 50 méteres Európa-bajnokságra, világbajnokságra válogató versenyeken.


Cikk: Kelemen Gábor

Fotók: Facebook / Hungarian Shooting Federation