A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb bringás tehetségeket fedezhettünk fel


Harmadik alkalommal került megrendezésre a tehetségek felfedezését is céljául tűző Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársasági utcai épületének udvarán.


A Zirc Kerékpár Egyesület főszervezésében, Zirc Városi Önkormányzat társszervezésében megvalósuló sportesemény mit sem vesztett népszerűségéből, a négy korcsoportban ezúttal egy híján ötvenen álltak rajthoz. A legnépesebb az Újonc „B” és az Újonc „A” fiú kategória volt, ahová egyformán tizenhatan neveztek be.

Bár a verseny az általános iskolai korosztálynak szól, a szervezők óvodást is köszönthettek a szép számú mezőnyben.


Ezúttal szerencsére az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényt, az elmúlt időszakban leesett sok csapadék ellenére is alkalmasnak bizonyult az iskola udvara a versenyzéshez. Az idei évben módosult a pálya útvonala, de ez nem okozott fennakadást, Varga Marcell vitte el a felvezető körre diáktársait. Varga János főszervező a legfontosabb technikai információkat ismertette, s közvetítette is az eseményeket.

Remek hangulatban zajlottak a futamok, az iskolaépület előtt és a fák között kisebb szurkolótáborok alakultak ki, a biztató szavak hallatán a kerekek is gyorsabban pörögtek, volt, aki csengetéssel viszonozta a közönség buzdítását.


Minden célba érkező csokit és ásványvizet vehetett át a Reguly Iskoláért Alapítvány jóvoltából, s a jól megérdemelt elismerő oklevél sem maradhatott el. A helyezettek korcsoportonként és kategóriánként érem- és oklevéldíjazásban részesültek, a verseny lány és fiú abszolút elsője egy-egy kupát is átvehetett Zirc Városi Önkormányzat támogatásával. A verseny legtehetségesebbnek ítélt két versenyzője a Bagolyvár Fogadó és a Peti Falatozó felajánlásának köszönhetően különdíjban részesült. A díjakat Ottó Péter polgármester adta át.A verseny helyezettjei korcsoportonként és kategóriánként: Újonc „C” lány: 1. Vajda Hédi. Fiú: 1. Polgár Bence, 2. Hunyadvári Vince. Újonc „B” lány: 1. Hunyadvári Virág, 2. Szöllősi Alíz, 3. Répás Nóra. Fiú: 1. Leszkovics Vince, 2. Varga Szabolcs, 3. Gerber Áron. Újonc „A” lány: 1. Szemmelveisz Dalma, 2. Répás Kata, 3. Kovács Anna Viktória. Fiú: 1. Csillag Benedek, 2. Orvos-Nagy Márton, 3. Csillag Bertalan. Gyermek lány: 1. Rottenbücher Ramóna. Fiú: 1. Móri Ádám, 2. Bognár Bálint, 3. Sömjén Benjámin.


Az abszolút első a lányok között Rottenbücher Ramóna, a fiúknál Csillag Benedek lett


A verseny eredményes lebonyolítását a Zirc Kerékpár Sportegyesület tagjai segítették. A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a rendezvény támogatóinak és együttműködő partnerüknek, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolának.

A rendezvény további képei megtekinthetők a Zirc Kerékpár Facebook-oldalon.


Koós Kata és Varga János szervezőtársaim nevében:

Kelemen Gábor