A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb beruházások előkészítő döntései Zircen


Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen öt nyertes pályázattal kapcsolatban születtek döntések. Amíg jelenleg is zajlanak fejlesztések a város több pontján, már újabb beruházások készülődnek Zircen.


Javában tart az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági fejlesztése, kezdetét vette a városközponti parkoló építése, járdák újulnak meg a nyár folyamán. Ez csak egy része az önkormányzat elnyert pályázatainak, hamarosan további fejlesztések valósulnak meg.


A „Zirc – Zöld város a Magas-Bakonyban” projekt keretében megújul az apátság előtti térrész és termelői piac kialakítására kerül sor a Rákóczi téren, a Reguly Múzeum mögötti területen. Többször volt eredménytelen a közbeszerzési eljárás, ezért az önkormányzat felülvizsgálta és csökkentette a projekt műszaki tartalmát, anélkül, hogy a pályázatban vállaltak sérültek volna. A képviselő-testület mostani döntése során jóváhagyta a projekt kivitelezőjének kiválasztására irányuló, nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását és dokumentációját, amely megküldésre kerül a Közbeszerzési Bíráló Bizottság által javasolt vállalkozások részére.


Hasonló döntés született a „Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” című projekt tárgyában, amellyel kapcsolatban szintén lefolytatásra került már egy eredménytelen közbeszerzési eljárás. A határidő tartása miatt a kivitelező kiválasztására irányuló feltételes közbeszerzési eljárás indításáról született döntés. A képviselő-testület jóváhagyta a dokumentációt és az ajánlattételi felhívást, amely szintén megküldésre kerül a Közbeszerzési Bíráló Bizottság által javasolt vállalkozások részére.

A képviselő-testület tagjai folyamatban lévő projektekkel kapcsolatos döntéseket hoztak a rendkívüli ülésen


A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházat több nyertes pályázat is érinti. A „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” elnevezésű projekt keretében – melynek építési munkálatai már hónapok óta tartanak – a mobiliák beszerzésére irányuló nyílt közbeszerzési eljárás javított dokumentációja és az eljárást megindító felhívás került jóváhagyásra, és hasonló döntés született a Kubinyi Ágoston Program támogatásával megvalósuló „Regulyverzum” kiállítás esetében az informatikai eszközök beszerzésének tárgyában.


A belvárost érintő pályázati csomag mellett külterületen is fejlesztések történnek. A kerékpárút építése javában tart, ennek egyik „állomása” is lehet az új iparterület, melyhez most a műszaki ellenőrzési feladatokat ellátó vállalkozás került kiválasztásra. Az ajánlatkérési eljárást eredményesnek nyilvánította a képviselő-testület, nyertesének pedig a Konstruktív Mérnöki Iroda Kft.-t nevezte meg. A műszaki ellenőr közreműködésére az elkészülő engedélyezés és a kiviteli tervek felülvizsgálatában is számít majd az önkormányzat.


Kelemen Gábor