A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újabb adomány érkezett Pohlheimből


Közel két tonna adományt gyűjtött össze és szállított el Zircre a pohlheimi vöröskereszt.


Német testvérvárosunk hatfős küldöttsége csütörtökön este érkezett és vasárnap hajnalig vendégeskedtek nálunk.

A férfi-, női- és gyerekruhákat, cipőket, ágyneműket, játékszereket és egyéb használati tárgyakat tartalmazó adomány pénteken került lerakásra három helyszínen: a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Segítő Kezek Házánál, az Idősek Otthonában és a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központnál. A delegációt Ottó Péter polgármester, Magyar Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének vezetője és Takács Józsefné nyugalmazott vezető is köszöntötte, tolmácsként pedig Barcsai Beatrix működött közre a pohlheimiek ittléte során.

Az adomány kipakolása az Idősek Otthonánál


A német vendégek több programon vettek részt, így például ellátogattak a Zirci Apátsági Manufaktúrába és Balatonfüredre. Részt vettek egy grillpartin, ahol a testvérvárosi küldöttség ellátását biztosító Zirc Városi Önkormányzatot dr. Horváth Sándor Árpád alpolgármester képviselte, és köszönte meg az adományt.


Nagyné Fáró Katalin, az adományt fogadó intézmények vezetője elmondta, a küldöttség tagjai nagyon jól érezték magukat, baráti hangulatban telt el az együtt töltött idő. Közülük többen már vissza-visszatérő vendégei városunknak. Az adományt a nagy mennyiségre való tekintettel több részletben fogják kiosztani az év során. Az első alkalom június 6., erről bővebben a kapcsolódó hirdetményben olvashatnak. A csomagok osztásában a vöröskereszt önkéntesei is közreműködnek majd.


Német testvérvárosunk a tárgyi adományok mellett az Idősek Napja rendezvényét is támogatja.

Közös kép is készült a találkozás alkalmából


Dalmadi-Honyecz Edina