A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Új menetrend lép életbe a Bakonyvasúton


Április 11-től új, sűrített menetrend bevezetésére kerül sor a 11-es számú Győr-Veszprém vasútvonalon.


A változás következtében a vasútvonal menetrendi kínálata legalább ötven százalékkal nő, a két megyeszékhely között napi öt helyett hét-nyolc, a győri elővárosban kilenc helyett tizenkét vonatpár közlekedik. Ez Győr és Veszprém között kétóránkénti ütemes, a győri elővárosban munkanapokon ezen felül reggel Győr irányába, délután pedig Győrből Bakonyszentlászló irányába óránkénti követést jelent. Az elővárosi forgalomba visszakerülnek a műszakos vonatok, melyek kiesése az elmúlt években rendszeres utaspanaszokhoz vezetett

– áll a Bakonyvasút Szövetség közleményében.


A kétóránkénti közlekedés a Magas-Bakonyba irányuló turistaforgalom kiszolgálását is megbízhatóvá teszi mind Győr, mind Veszprém felől. Veszprémben a vonatok mindkét irányban a Budapest-Szombathely/Zalaegerszeg távolsági vonatokhoz csatlakoznak, és számos autóbuszos csatlakozás is kialakításra került. Győrben a vonatok mindkét irányban a Budapestre, illetve Ausztriába/Németországba közlekedő EC és RJ vonatokhoz csatlakoznak mindkét irányban. Személyvonati csatlakozás biztosított Hegyeshalom felé és Gyárvárosban Budapest felé mindkét irányban, illetve több vonatnál Sopron felé és felől.


A vasútvonalon tavaly december óta a két megyeszékhely között a korábbinál kényelmesebb szerelvények közlekednek, és egy vonatpár kivételével minden vonatban kerékpárszállító kocsi található. A kivételt jelentő, esti és hajnali órákban közlekedő Jenbacher motorkocsiban is lehet korlátozott számban kerékpárt szállítani.


A vasútvonalon regionális díjszabás van érvényben, ami húsz százalékkal kedvezőbb a szokásos helyközi díjszabásnál, és minden utazási kedvezményre is érvényes.


Az április 11-től érvényes módosított menetrend ITT tekinthető meg