A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Új megállóhelye van a helyi járatnak


Befejeződtek az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági átalakításának kivitelezési munkálatai, így a helyi járat újra a megszokott útvonalon halad az 1. számú vonalon, ahol egy megállóhely is kialakításra került a fejlesztés eredményeként.


A „Zirci Városüzemeltetés Nonprofit Kft.” által üzemeltett helyi járatú autóbusz újra a régi útvonalon halad „Erdőalján” és már használhatják az utasok azt a megállóhelyet, amely az Alkotmány utcában került kialakításra Zirc Városi Önkormányzat közlekedésbiztonsági fejlesztésének eredményeként. Korábban az úgynevezett Szolgáltatóháznál állt meg az autóbusz, a megállóhely neve nem változott, csak kicsivel arrébb áthelyezésre került, az új állomáson komfortosabb körülmények között lehet használni a közösségi közlekedést.

A helyi járat az új megállóhelyen – az autóbusz visszaállhatott régi pályájára a fejlesztést követően (Fotó: Bors Károly)

A kivitelezési munkálatok befejezésével szeptember 16-tól új forgalmi rend lépett életbe a fejlesztéssel érintett szakaszon, melyről kapcsolódó hirdetményünkben olvashatnak.


Kelemen Gábor