A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Új híd vezet az Isten házába


A Zirci Országzászló Alapítvány egy többfázisú munka eredményeként felújította a Kistemplom portáját. Most az árok feletti pallót is meghosszabbították, melynek köszönhetően biztonságosabbá vált a bejárás a plébánia templomába.


Megszokhattuk, hogy a Zirci Országzászló Alapítvány tagjainak dolgos kezeire mindig lehet számítani. Pénteki napjukat is a köz érdekében végzett munkával indították. Közös erővel cipelték, szállították rendeltetési helyére az alkotást. Nemcsak civil, hanem családi összefogásról is beszélhetünk, hiszen Bittmann Károly fiának műhelyében készültek a pallók, a faanyagot pedig vejének társas faipari vállalkozása, a KOKO FA Kft. biztosította.

A Zirci Országzászló Alapítvány tagjai – balról Máj János elnök, testvére, Máj József és Bittmann Károly titkár – leemelik az autó platójáról a Kistemplom előtti bejárathoz készített hídpallót

Nagy szükség volt a felújítási munkára, amely tavaly márciusban vette kezdetét.

Ekkor megtörtént a Kistemplom előtti bejárat térkövezése, betonelemekből meder kialakítása, melyhez az alapítvány mellett társadalmi munkával és egyéb támogatással mások is hozzájárultak. Ugyanekkor egy kétméteres hídpalló is elhelyezésre került, melynek mostani meghosszabbításával egy többek által felmerülő igényt elégítettek ki az alapítványi tagok.


A „Fájdalmas Szűzanya” néven is ismert Plébániatemplomnak miserendje nincsen, viszont búcsúkor és az I. András téren rendezett történelmi megemlékezések idején rendre tartanak itt szentmisét, illetve akiket az Alsó temetőben helyeznek örök nyugalomra, azokat is ezen a helyen ravatalozzák fel. Bittmann Károly, a Zirci Országzászló Alapítvány titkára elmondta, ezért is tartották fontosnak, hogy felkarolják ezt az ügyet, munkájukat apát úr is elismerően méltatta a hálaadó szentmisén.

Az alapítványi tagoknak és további támogatóknak köszönhetően megújult a Kistemplom bejárata


Kelemen Gábor