A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Új elnökkel folytatja munkáját a nemzetiségi önkormányzat


Rendkívüli ülést tartott a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat, melyen elnökválasztásra és képviselői eskütételre is sor került.


– A tavalyi év utolsó ülésén bejelentette lemondását Hédl József, a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, ezért volt szükség a rendkívüli ülés megtartására – tájékoztatott az ülést levezető Bittmann Károly alelnök,

aki Hédl Evelin képviselő személyére tett javaslatot az elnöki tisztségválasztás napirendje során, melyet a testület egyhangúlag támogatott.


Az ülés másik napirendjének keretében letette esküjét Baranyai József, aki a korábbi elnök lemondásának következtében került be a képviselő-testületbe.

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai a tisztségválasztást követően, balról: Baranyai József, Fogl Ferencné, Hédl Evelin elnök, Vajcsné Győri Éva, Bittmann Károly alelnök

Az alelnöki tisztséget továbbra is betöltő Bittmann Károly elmondta, az ülést követően

az öttagú testülettel vázolták a főbb irányvonalakat, fontosnak tartják a közös gondolkodást, egymás tájékoztatását és a városi képviselő-testülettel történő szorosabb együttműködést.


Kelemen Gábor