A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A tűzoltó, aki meggyorsítja a káresemények felszámolását

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2022. év Zirc Város Tűzoltója” díjat adományozta Pej József részére.


A kitüntetés átadására Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi, munkaterv szerinti ülésén került sor.

Az elismerésben részesülő személyt Varga Zita, a díj odaítéléséről döntő Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke méltatta, majd Ottó Péter polgármesterrel együtt átadta az oklevelet.

Pej József a „2022. év Zirc Város Tűzoltója” elismerő oklevéllel a Városházán, a kitüntetés átadását követően

A kitüntetett tűzoltóról megtudhattuk, hogy a zirci tűzoltóság állományába 2017-ben nyert felvételt, ahol a kezdeti évben „beosztott tűzoltói” beosztást látott el. Az elméleti szakmai tudást, illetve a kellő gyakorlati tapasztalatot megszerezve, majd ezekből sikeres vizsgát abszolválva 2018 óta gépjárművezetői beosztásban dolgozik.


Méltatásában hangsúlyozták, hogy

kiemelkedő káresemény felszámolása során önkéntesen jelentkezett szolgálatra és vonult a feladatul megszabott helyszínekre, bizonyítva kiemelkedő tudását. Gyakorlatias szakmai hozzáállása, vagy éppen a külterületi helyismerete többször lerövidítette a káresemény felszámolásához szükséges időtartamot.


Az évek során megszerezte a kezelői jogosultságot több szakmai kisgépes eszközre, illetve sikeresen elvégezte a beosztás betöltéséhez szükséges „önkormányzati tűzoltó” iskolát. Több esetben a gépjárművekkel kapcsolatos kisebb javításokban is aktívan részt vesz, a máshol megszerzett tudását, tapasztalatát hasznosítja a tűzoltóságnál töltött szolgálatai során.


Jó humorérzékkel rendelkezik, így a káreseménymentes szolgálatokban mindig megtalálja a lehetőséget, hogy vidámabbá tegye a szolgálati napot. Szabadidejében a gyermeke által megszerettetett lovaglást űzi nagy kedvvel.


„Pej József példás magatartást tanúsít, személyiségében egy nyugodt, megbízható, családcentrikus embert lehet megismerni. Önzetlenül szeret másoknak segíteni, a szakmához való hivatástudatát pedig már többször is bizonyította”

– hangzott el a méltatásában.

Ottó Péter polgármester átadja az elismerő oklevelet Pej Józsefnek. Balról Varga Zita bizottsági elnök


Összeállította: Kelemen Gábor