A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Továbbra is Ottó Péter Zirc város polgármestere


Negyedik ciklusát kezdheti meg városunk élén Ottó Péter az október 13-án lezajlott önkormányzati választás eredményeként. A képviselőválasztáson öt Fidesz-KDNP jelölt és három független jelölt került be a képviselő-testületbe.


Zirc szavazásra jogosult polgárainak csaknem a fele ment el szavazni az önkormányzati választásokon, a részvételi arány valamivel jobb volt városunkban, mint öt évvel ezelőtt. A négy polgármesterjelölt mellett húsz képviselőre adhatták le voksukat a választópolgárok.


A polgármester-választást Ottó Péter (Fidesz-KDNP) nyerte, aki a szavazatok 51,81 százalékát szerezte meg, s ezzel egymás után negyedik alkalommal is elnyerte a választópolgárok bizalmát városunk vezetésére. Második helyen végzett Virth Csaba független jelölt 41,70 százalékkal.


Ottó Péter (Fidesz-KDNP), Zirc város polgármestere


A képviselő-testületbe öt Fidesz-KDNP jelölt és három független jelölt került. A testület összetétele a megszerzett szavazatok számának sorrendjében: Virth Csaba (független), Varga Zita (Fidesz-KDNP), Hellebrandt Ferenc (Fidesz-KDNP), Hédl Evelin (független), Lingl Zoltán (független), Horváth Attila (Fidesz-KDNP), Nagy Tamás Imre (Fidesz-KDNP), Detre Balázs (Fidesz-KDNP).


Városunkban német nemzetiségi képviselőket is választottak, a német nemzetiségi önkormányzat összetétele az elnyert szavazatok számának sorrendjében: Hédl József, Bittmann Károly, Vajcsné Győri Éva, Hédl Evelin, Fogl Ferencné.


Kelemen Gábor