A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Továbbra is dr. Kovács Zoltán képviselheti térségünket


Az április 3-án lezajlott országgyűlési választásokon magabiztos győzelmet aratott dr. Kovács Zoltán, a FIDESZ-KDNP jelöltje a 4. számú választókerületben, ahová Zirc is tartozik. Városunkban magas volt a részvételi arány.


Csaknem száz százalékos feldolgozottságnál a voksok 63,57 százalékát kapta választókerületében, az egyéni listán dr. Kovács Zoltán (FIDESZ-KDNP). Őt követi Grőber Attila (DK-JOBBIK-MOMENTUM-MSZP-LMP-PÁRBESZÉD) 28,26 százalékkal, majd Takács Máté (MI HAZÁNK) 5,75 százalékkal a Nemzeti Választási Iroda információi alapján.


Térségünk képviseletében harmadik ciklusát kezdheti meg dr. Kovács Zoltán (Fotó: NVI)

Zircen magas volt a részvételi arány, 98,96 százalékos feldolgozottságnál a választásra jogosultak több mint hetven százaléka, közel négyezer fő járult az urnák elé.

Városunkban is a választókerületi eredménynek megfelelő sorrend alakult ki az egyéni jelöltek között és az országos listán, mind a hét szavazókör dr. Kovács Zoltán és a FIDESZ-KDNP győzelmét hozta.


Az országgyűlési választások mellett egy gyermekvédelmi népszavazásra is sor került. Helyi vonatkozásban mind a négy kérdés tekintetében kilencven százalék feletti a nemleges válaszok száma.


Kelemen Gábor