A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Tízkilós szeretet a karácsonyfa mellől


Kiosztotta a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a rászorulóknak a karácsonyi csomagokat. Összesen nyolcvanöt helyre jutott el a segítség.


Nagy volt a sürgés-forgás szerda délelőtt a Művelődési Házban, és már több csomagnak hűlt helyét láttuk: bizony az idei évben is elkelt a vöröskereszt segítsége. Az önkéntesek az asztaloknál dokumentálták a csomagátvételt, a véradók táborából kikerülő önkéntesek pedig a gazdagon megrakott, tízkilós szatyrokat emelgették le a karácsonyfa mellől. A csomagok áttetsző külseje a legfontosabb háztartási élelmiszerek mellett mosószerekről is árulkodott.


Magyar Lászlóné területi vezető és csapata mindent elkövetett annak érdekében, hogy minél több adományhoz tudják hozzájuttatni a rászoruló családokat, illetve egyedül élőket.

Csatlakoztak a Tesco élelmiszergyűjtési akciójához is, december 6-án és 7-én Várpalotára mentek el, hogy a jótékony emberek által felajánlott élelmiszereket, mosószereket elhozzák a nélkülöző zircieknek. A csomagok kiosztásával egyidőben környezettanulmányt is végeztek, arról kérdezték az érkezőket, hogy mi az, amire szükségük van. A területi vezető kiemeli önkénteseik aktivitását, akikkel együttesen tudják szebbé tenni a rászorulók karácsonyát.


Magyar Lászlóné területi vezető örömmel adta át a csomagot Németh Károlyné részére


Szerencsére ezúttal sem voltak hiányában a további támogatóknak: a Jó Tündér az idei évben is teljesítette küldetését, és névtelenül, a csomagokba rejtette szeretetét. Az élelmiszerek, mosószerek mellett egyéb adományokat is hazavihettek az érintettek: a Bakony-Agro Kft. burgonyával, Kajtár Sándor egyéni vállalkozó káposztával támogatta a segélyakciót, a Hubert Csomagolók pedig a csomagolóanyagot biztosította.


A vöröskereszt az idei évben nyolcvanöt csomagot osztott ki a rászorulók részére, a városban működő többi karitatív szervezettel egyeztetve, összehangoltan végezték az adományozást.

Kelemen Gábor