Tisztesség, becsület, jótékonyság


240 000 forint adomány gyűlt össze a Fidesz Zirci Csoportja által életre hívott és második alkalommal megszervezett polgári jótékonysági bálon. A támogatást az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász zirci csoportja részére ajánlották fel a szervezők.


Az adomány átadására a karitász zirci székhelyén került sor. Ulrich Józsefné, a támogatást fogadó csoport vezetője köszöntötte a megjelenteket. Jelen volt dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester, Detre Miklós, a Fidesz Zirci Csoportjának vezetője, a bál egyik szervezője, Imrefi Mór plébános és a karitász önkéntesei is egybegyűltek, hogy fogadják a bálozók jótékony felajánlását.


Dr. Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a tavalyi évben is találtak egy jótékony célt, akkor a Vakok és Gyengénlátók Zirci Csoportját támogatták, idén pedig a karitászra esett a választás, hiszen ők széles körben tudnak segítséget nyújtani a rászorulók részére. Köszönetét fejezte ki az adományozóknak és a szervezőknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szép összeg gyűlt össze. Hangsúlyozta, hogy a bált hagyományteremtő szándékkal hívták életre, és minden polgártársuk előtt nyitva áll az ajtajuk. Az igazi polgári értékek – így a tisztesség, a becsület, a jótékonykodás – tartja össze a bál közösségét. „A támogatást örömmel adjuk, használják a legmegfelelőbb célokra.”


Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője beszél. Ottó Péter polgármester tartja a kezében a közel negyedmillió forintot mutató jelképes csekket, amelyet aztán átadott Ulrich Józsefné csoportvezető részére. Balról Imrefi Mór plébános, jobbról Detre Miklós, a Fidesz Zirci Csoportjának vezetője


– Amikor valamit átadunk, az mindig egy ünnepi és örömteli pillanat – kezdte gondolatait Ottó Péter polgármester, majd méltatta a karitász zirci csoportjának aktív tevékenységét. Visszautalt a már hagyományosnak mondható jótékonysági délutánra, amelyen elsősorban ők voltak azok, akik támogattak egy nemes célt azzal, hogy életre hívták és megvalósították a rendezvényt a helyi és térségbeli művészeti csoportok színvonalas közreműködésével.

„Az akkori felajánlások és a mostani felajánlás is egyfajta jelképes hozzájárulás ahhoz, amit önök az év minden napján áldozatosan, önként, szívvel és lélekkel végeznek a rászorulók érdekében”

– mondta városunk vezetője. Hozzátette, nemcsak szociális, anyagi értelemben segítenek az embereknek, hanem nagyon sokat számít az a munka is, amit betegágyak mellett, magányos, idős, egyedülálló emberek otthonában, a lelkük ápolásával töltenek.


Ulrich Józsefné csoportvezető köszönetét fejezte ki a támogatásért. Mint azt elmondta, úgy tudnak segíteni természetben, anyagilag a rászorulóknak, ha őnekik is segítenek, minél többet kapnak, annál többet adnak. A városvezető gondolataihoz csatlakozva hangsúlyozta a lelki segítségnyújtás fontosságát, hogy egy kis beszélgetés, egy biztató szó, egy mosoly milyen sokat jelent az embereknek. Méltatta csoporttársai munkáját is, akik boldogok, ha tehetnek másokért. Önként vállalták ezt a feladatot, ezért nem teherként, hanem örömként élik meg.

Kelemen Gábor