A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

„Tiszta udvar, rendes ház”: a zirci közterületeknek szól a vármegyei elismerés

Kiváló minősítést ért el városunk a Veszprém Vármegyei Önkormányzat által szervezett „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület szépítési versenyen.


A vármegyei önkormányzat által huszonegyedik alkalommal meghirdetett versenyre 56 település nevezett, ebből 34 érdemelte ki a Kiváló minősítést. A helyszíni szemlék alapján a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének Pénzügyi, Területfejlesztési és Területrendezési Bizottsága határozatban döntött a versenyen elért minősítési szintek odaítéléséről.


A díjátadóra szeptember 10-én Csopakon, a település strandján megrendezett Bakony&Balaton Gasztroünnep Tájak, Ízek Fesztiválon került sor. Zirc város díszoklevelét Ottó Péter polgármester vette át. Az elismerés kapcsán hangsúlyozta,

az érdem az önkormányzat gazdasági társaságáé, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. munkáját dicséri városunk közterületeinek rendezettsége, tisztasága, minőségi javulás tapasztalható ezen a téren.

Répás Balázs, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. kertésze és Kuti Zoltán, a társaság ügyvezetője a díszoklevéllel

A verseny további „tétje”, hogy

amely település háromszor is kiérdemli a Kiváló minősítést, az a „Veszprém Vármegye Virágos Települése” cím büszke birtokosa lehet.


Kelemen Gábor