A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Tengerparti város látható a zirci oviban


A Balaton-Bakony Kocka Klub újabb alkotással örvendeztette meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde gyermekeit. Ezúttal egy „várost építettek” az üveges kerengőbe.


A kiállítás-sorozat első vendégei, a kalózok már más vizeken eveznek, birodalmuk helyén most egy város látható, melyben az épületeken kívül tengerpart, repülőtér, lovarda és farm is megtalálható. Az üveg mögül bekukkantó gyerkőcök a Heartlake City-ben élő öt barát – Andrea, Emma, Mia, Olivia és Stephanie – mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást, akikről tudni kell, hogy szeretik a zenét, a tudományt, a mozgást, a természetet és a művészetet.

Nagy érdeklődéssel nézegetik a LEGO-várost a gyerekek (Fotó: Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde)


Mint arról már beszámoltunk, a Balaton-Bakony Kocka Klub időről időre cseréli a tárlatot, de az új téma és annak időpontja meglepetés marad a gyerekek előtt, akik nem tudtak arról sem, hogy egy városka mozgalmas életét is nyomon kísérhetik majd sok más élmény mellett.


A zirci óvodában a LEGO legújabb témaköre látható, mely főleg lányok számára készült, de azért a fiúk is megtalálják a kedvükre valót a több mint hat négyzetméteren fekvő városban.


A terepasztalt saját gyűjteményéből Neumayer Béla, a Balaton-Bakony Kocka Klub tagja állította össze. A két legnagyobb épület (az iskola és Olivia háza), illetve a legújabb készletek egészen újak, az idei évben készültek el, a többi építmény ennél korábban. Az asztalon ötvennél is több kisebb-nagyobb készlet látható a saját építéseken kívül – tudtuk meg.

A tengerparti városban sok más építmény mellett repülőtér is található (Fotó: bbkockaklub.hu)


Kelemen Gábor