A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Téli várost hozott a Mikulás a zirci óvodába


A Balaton-Bakony Kocka Klub újabb különleges kiállítással örvendeztette meg a gyerekeket a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében.


Nem esett le még az első hó, mégis fehérbe öltözött egy mesés városka, melyet egyenesen a Mikulás szállított a zirci óvodásoknak. Tanúi lehetünk, ahogy az üveg mögül tágra nyílt szemekkel nézik a havas háztetőket, a tűlevelű fákat, a robogó kisvonatot, a szorgoskodó hókotrókat. Keresik a nagy hegy tetején élő manókat, a hóembereket, és persze az öreg fehér szakállút, aki ilyenkor elindul a rénszarvasszánnal, hogy megajándékozza a gyermekeket.


Bepillanthatnak a jégkorong-mérkőzés küzdelmeibe is, láthatják a sízőket, akik ugrani készülnek a magasból, vagy a sportág másik változataként a fák között suhannak el éppen, mert bizony nemcsak egy kisváros téli életképei tárulnak a kis látogatók elé, hanem egy olimpiai falu is felépült. A terepasztalt a saját gyűjteményéből Praznovszky Mihály állította össze. A Balaton-Bakony Kocka Klub tagja ezzel az alkotással egy kicsit a saját gyerekkorába is elkalauzolja a gyerkőcöket, megmutatja, hogy milyenek is voltak az igazi nagy telek régen.

Itt már nem először látják a Napraforgó csoport tagjai a Téli várost, de nem tudnak betelni vele


Az ünnepi készülődés így még különlegesebb a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde számára. A nagy Mikulás ugyan már valahol messze jár, de a városka utcáit nem egy, hanem sok „puttonyos” járja, van, amelyik a kéményekhez is felkapaszkodik. A LEGO-klub tagjai azt mondják, eddig még senki sem tudta pontosan megszámolni, hogy mennyien is lehetnek…
Kelemen Gábor