A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Tehetségbarát Önkormányzat díjat nyert el Zirc


Zirc Városi Önkormányzat az egyike azon településeknek, amelyeket Tehetségbarát Önkormányzat díjjal tüntettek ki az Országos Tehetséggálán, Budapesten. Városunkat Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester képviselte a díjátadón.


Önkormányzatunk a Nemzeti Tehetség Központ felhívására nyújtotta be a pályázatát, melynek célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerje a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző helyi önkormányzatokat.


A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával azok az önkormányzatok kaphatják, amelyek alapfeladatukon túl aktív tevékenységükkel folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel.


Az ünnepélyes díjátadóra a budapesti Akvárium Klubban, az Országos Tehetséggálán került sor, ahol beszédet mondott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára. A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat az idei évben Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc, Kaposvár és Páty önkormányzata nyerte el. A díjjal másfél millió forintos anyagi támogatás is jár, melyet Zirc Városi Önkormányzat a kitűnő tanulmányi eredményt felmutató helyi lakosú, tehetséges középiskolás diákok ösztöndíjára kíván fordítani.

Ottó Péter polgármester a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal a Városházán, a fővárosi átadót követően


A díjátadó gáláról ITT olvasható a Nemzeti Tehetség Központ tudósítása.


Kelemen Gábor