A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Tartós élelmiszer a rászorulóknak


A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ az idei évben is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank tartós élelmiszergyűjtő akciójához.


Zirc egyike volt azon 120 településnek az országban, ahol gyűjtőhely került kialakításra annak érdekében, hogy örömtelibbé tegyék a rászoruló családok karácsonyát.

Városunkban a Tesco biztosított helyet a gyűjtésnek, a szervezést pedig a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ munkatársai – Bodáné Németh Ágnes, Czigler Anita, Fülöp Károlyné, Galgán Kitti, Hanich Henrietta, Horváthné Pál Andrea, Klauszné Jely Zsuzsanna, Koós Kata, Kovács Józsefné, Nagyné Fáró Katalin, Petrovics Ilona, Piedl Éva, Piedl Péterné, Schoffhauser Zoltán, Tehel Erzsébet és Vajcsné Polgár Krisztina – végezték. Önkéntesként segített az akcióban Cserepes Marianna, Felföldi Dávid, Máténé Garai Noémi, Seliga Katalin, Széperdei Andrea, Ulrich Anna és Wágenhoffer-Koós Raul.

Nagyné Fáró Katalin intézményvezető az összegyűlt adományt mutatja, kezében pedig egy díszpárnát tart, melyet a Tescóban dolgozó diákok közösen vásároltak meg és ajánlottak fel a rászorulók részére


A munkatársak és az önkéntesek három napon keresztül, különböző időszakokban várták az adományokat az erre kijelölt helyen. Az emberek jótékonyságának köszönhetően 320 kilogramm tartós élelmiszer – többek között olaj, cukor, liszt, tej, száraztészta, édesség, bébiétel – gyűlt össze. Az akciót évről évre támogatja Hoffer Ervin zirci termelő is, aki ezúttal mintegy 60 000 forint értékű burgonyával segíti az intézményen keresztül a rászorulókat – tudtuk meg Nagyné Fáró Katalin intézményvezető asszonytól, aki beszámolójában a zirci szupermarket partnerségét is kiemelte.


Az adományt becsomagolják, előkészítik, és hamarosan kiosztásra kerül. Az alapvető élelmiszerek mellett minden csomagban ott lesz egy szelet szeretet, amelyet az adományozók és az akcióban közreműködők közösen adnak karácsonyhoz közeledvén rászoruló embertársaiknak.

Kelemen Gábor