Társak minden bajban


A zirci tűzoltók is csatlakoztak ahhoz a véradási akcióhoz, melynek célja egy súlyos beteg bajtársuk megsegítése.


A Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárművezetőjének minden hónapban négy egység vérre van szüksége. A tűzoltónak 0 RH+ a vércsoportja. A tűzoltóság országos akciót indított, hogy a súlyos betegségben szenvedő bajtárs életét megmentsék. A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete és a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság is összefogott a nemes cél érdekében. Az együttműködés a két szervezet között nem újkeletű, a tűzoltók például a karácsonyi csomagosztásnál már többször nyújtottak fizikai segítséget a vöröskeresztnek.


Ezúttal a tűzoltók sziréna nélkül érkeztek, és a mentés is másként történt, mint ahogyan szokott: hétköznapi hősökből most „csendes hőssé” váltak. Példát mutattak egységből, összetartásból, és azt mondták, a következő hónapban ismét eljönnek majd.

Magyar Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének vezetője elmondta, a tűzoltóság után a rendőrséget és a polgárőrséget is felkérik majd az önkéntes segítségnyújtásra.

A zirci tűzoltók is igyekeztek segíteni súlyos betegségben szenvedő bajtársukon


Az irányított véradás mellett természetesen nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik ismeretlen okok miatt vérre szoruló embereken segítettek. A februári zirci véradáson 29-en nyújtották segítő kezüket. A vöröskereszt munkatársai forró teával és farsangi fánkkal látták vendégül a véradókat.


Kelemen Gábor