A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

TÁJÉKOZTATÓ NÉPI ÉPÍTÉSZETI PROGRAMRÓL


A Teleki László Alapítvány az idei évben is meghirdette a Népi Építészeti Programot, melyben a helyi egyedi védelemmel, az országos örökségvédelemmel érintett vagy helyi területi védelemmel érintett területen, műemléki környezetben álló népi építészeti emlékek megelőző, megalapozó dokumentációjának elkészítéséhez, valamint felújítási és karbantartási tevékenységhez nyújt 80 %-os támogatási intenzitással, min. 500.000,- Ft, max. 20.000.000,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatást.


A pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztató az alapítvány honlapján, IDE kattintva érhető el vagy a Zirci Városháza hirdetőtábláján kifüggesztve.


További tájékoztatás, részletesebb információ kérhető: Hernyák László Közép-dunántúli régió mentortól laszlo.hernyak@nepiprogram.hu.


A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 14., 17.00 óra.


Zircen a felhívás alapján pályázni lehet a Kossuth Lajos utca hosszúházai, istállói, pajtái, Petőfi utca és Rákóczi tér korabeli házai megalapozó dokumentáció (műemléki szakértői dokumentáció és a felújítás építészeti tervdokumentációja) készítésére, majd az építési tevékenységre.


Biztatunk minden érintettet, hogy éljenek a lehetőséggel és a rendkívül kedvező pályázati lehetőséget használják ki az épületek felújításához.


Ottó Péter

polgármester