A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Színpadra léptek a szépkorúak


Első alkalommal rendeztek nyugdíjasok részére „Ki mit tud?”-ot városunkban, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. A verseny nem várt sikert hozott.A programnak a városi könyvtár közművelődési klubterme adott otthont, a versenyzőket és a közönséget Nagyné Fáró Katalin, a szervező intézmény vezetője köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy szép számmal jelentkeztek a vetélkedőre, és egyik zsűritagként is eredményes versenyzést kívánt mindenkinek. A zsűriben Takács Józsefné, a vöröskereszt nyugalmazott területi vezetője és Pék László, a Zirc Városi Nyugdíjasklub vezetője foglalt még helyet. A műsort Koósné Stohl Ilona vezette.


A közönség tizenkét produkciót hallgathatott meg, közöttük verset, prózát, éneket, zenejátékot. Volt, aki több előadással is nevezett a vetélkedőre, és olyan is előfordult, hogy egy fellépő a saját szerzeményét adta elő. Amíg a zsűri értékelt, újabb produkciók következtek, immár műsoron kívül.

Szőke Józsefné Vilma néni egy negyedik osztályos korában megtanult Petőfi-verset adott elő


A versenyt Pék László, a zsűri elnöke értékelte, és ismertette az eredményeket. Különdíjban részesült a Csetényből érkező Molnár József, aki a nyugdíjas életről szavalt el egy tréfás verset rendkívül élvezetes stílusban. Szőke Józsefné, aki szívet melengető előadással ajándékozta meg a közönséget, Petőfi Sándor: Falu végén kurta kocsma című versét szavalta, melyet még negyedik osztályos korában tanult meg. A harmadik díjazott Vadász Józsefné volt, aki három műfajban is színpadra lépett. Rajtuk kívül Endresz Ödön, Baumann Ernőné, Izsa Erzsébet, Sashalmi Jánosné és Kirsteuer Ferencné voltak azok, akik vállalták a megmérettetést és szórakoztatták a népes hallgatóságot.


A szervezők emléklappal, jelképes ajándékkal köszönték meg a részvételt a versenyzőknek, hiszen mindenki győztes volt, aki kiállt a közönség elé az első zirci nyugdíjas „Ki mit tud?”-on.


Kelemen Gábor