A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A szeretet a legtartósabb


A Magyar Püspöki Konferencia felhívására a Katolikus Karitász ez évben is megszervezte – immár tizedik éve – a „Tartós szeretet” elnevezésű nagyböjti élelmiszergyűjtést, március 24–31. között.


A zirci templomban a hívek a Szent Kereszt oltára elé helyezték el adományaikat. Ennek eredményeképpen 210 kg tartós élelmiszer és pénzbeli adomány is gyűlt össze, amiből további élelmiszert és mosószert vásárolt a zirci karitász. A csoport munkatársai 72 csomagot osztottak ki április 13-án a rászorulóknak – tájékoztatott Ulrich Józsefné, a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport vezetője.


Szili Márk, a karitász középiskolás önkéntese átadja a csomagot Turi Ferenc részére (Fotó: Gyurkó Jánosné)


A segítség nyújtása a karitász csoport számára egész évben folyamatos. Nyolcadik esztendeje ajándékoz meg rászoruló családokat pelenkaadományával egy kiskereskedelmi drogériahálózat a Katolikus Karitászon keresztül. Az „Együtt a babákért” elnevezésű akció eredményeként csaknem félévre elegendő pelenkát vitt a zirci karitász munkatársa 2018 novemberében született három baba számára.


A Béres Rt. jóvoltából Béres cseppet kapott kilenc zirci idős beteg.


A Katolikus Karitász ”Öngondoskodó háztartások” családokat támogató program csoportján belül megvalósuló „Zöldellő kertek” akció keretében évek óta vetőmagokat juttat azon rászorulók számára, akik vállalják, hogy a meglévő, aktívan gondozott háztartási kertjüket megművelik, gondoskodnak a magok elültetéséről. Ráneveli az embereket, hogy tegyenek ők maguk is valamit azért, hogy életük jobb legyen. A zirci karitász csoport 10 család számára vitt 23-23 csomag vetőmagot, amit elültetéstől a betakarításig nyomon követ.


Ulrich Józsefné csoportvezető ezúton is köszönetét fejezi ki azoknak, akik adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a nehéz helyzetben lévő családok, illetve egyedül élők húsvéti készülődésének gondjait enyhítsék.

kg