A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Szerencse, játék, varázslat


Harmadik alkalommal rendezte meg családi napját a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde. Az intézményi kollektíva ezúttal is sok élményben részesítette a gyerekeket.


A Gyermeknaphoz is kapcsolódó programot 2018-ban hívta életre az óvoda azzal a céllal, hogy az óvodás gyermekek családja és az intézmény közötti kapcsolatot elmélyítse. A járványhelyzet okán két alkalom elmaradt, most azonban újra benépesülhetett az ovi-udvar, és a szervezők kreativitásának köszönhetően játékos feladatok sokasága várta a résztvevőket.


Az egyes állomásokon próbára tehették ügyességüket a vállalkozó kedvűek. Hosszú, kígyózó sor állt az arcfestő saroknál és a szerencsekeréknél, volt kézműves-foglalkozás, célba dobás, az árnyas ligetben versenyt futottak a terápiás kutyussal a gyerkőcök, a Balaton-Bakony Kocka Klub szabadtéri játszóházában a LEGO-vonatoké és a labdás játékoké volt a főszerep, aki pedig egy kis „menedékre” vágyott, elbújhatott a szépen sütő napocska elől a kisházba.

A májusi melegben a frissítőről sem feledkeztek meg, az intézményi munkatársak jó házigazdához méltón, nagy vendégszeretettel várták a családokat a „pult” mögött.

Rieger Dani bűvészmutatványaival kápráztatta el a gyerekeket, felnőtteket, a közönséget is bevonva az előadásába. A kicsik közül többen is örömmel szegődtek el a varázsló segédjévé, és meg is kapták a tapsot társaiktól a különböző trükkökben történő aktív közreműködésért.


A programot a Réparetekmogyoró interaktív műsora zárta, melynek szintén nagy sikere volt.


Forrás: Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde

A rendezvény a „Zirciek az Óvodás Gyermekekért” Alapítvány támogatásával valósult meg.


Kelemen Gábor