A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Szépkorú polgárt köszöntött a városvezetés


November 7-én töltötte be 90. életévét Mick Imre zirci polgár, akit Ottó Péter polgármester köszöntött a jeles évforduló alkalmából.


Városunk vezetője átnyújtotta az emléklapot és tolmácsolta arról Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságát. Imre bácsi a konyhában, felesége és lánya társaságában, kedves vendéglátás mellett mesélt eddigi életéről, mely nem mindig volt felhőtlen. A második világháború évei alatt leventeként Németországba került, és máig mély nyomot hagyott benne ez a sorscsapás. Azt sem felejti el, amikor 1946-ban szülőfalujában, Bakonynánán leégett a házuk. Hatvanéves házasságukból született egyik gyermekük pedig sajnos fiatalon távozott az élők sorából.

Imre bácsi a születésnapi tortával és az ünnepre készült finomságokkal


Mick Imre 1930. november 7-én született. A veszprémi piarista gimnáziumban tanult, ahol osztálytársa volt többek között néhai Mádl Ferenc köztársasági elnök. 1950 és 1953 között sorkatonai szolgálatát töltötte. Az asztalos szakmát választotta, és ebben dolgozott egészen nyugdíjazásáig, előbb a Kisipari Termelőszövetkezetnél, majd a mezőgazdasági termelőszövetkezetnél. A „KTSZ”-nél az ország szinte minden részét ellátták iskolabútorral, és egyik nagy munkájukként említi a zirci műemlékkönyvtár intarziás berendezésének helyreállítását, amely a második világháborúban egy vadászrepülőgép becsapódásának következtében sérült meg. Munkássága során volt, akit meg is tanított az asztalos mesterség fortélyaira.


1990-ben vonult nyugdíjba. Andrea gyermekük mellett két unokájuk van, Szilvia és Tamás.


Kelemen Gábor