A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Szépkorú polgárt köszöntött a városvezetés


Október 6-án töltötte be kilencvenedik életévét Varga Sándor zirci polgár, akit Ottó Péter polgármester köszöntött a jeles évforduló alkalmából.


A családi házba lépve kicsit elgondolkodik városunk vezetője, hogy hol van az ünnepelt, és ezt nemcsak az illem kívánja így, tényleg nem lehet megmondani Sándor bácsiról, hogy már kilenc évtizedet hagyott maga mögött. Megtudjuk, hogy magas életkora ellenére tevékeny a ház körül és a konyhában is otthonosan mozog. Ha jönnek hétvégén a gyerekek, akkor mindig ő főz, és a visszajelzések szerint a dédi húslevese a legfinomabb, az igazi specialitása pedig a krumplisgombóc. Szépen tartja takaros házának portáját, kaszál, füvet nyír, és nem riad vissza attól sem, ha a körtefa magasra nyúló ágai miatt éppenséggel létrára kell mászni.

Ottó Péter polgármester köszönti születésnapja alkalmából a kilencven esztendős Varga Sándort


Varga Sándor 1930. október 6-án született Szápáron. Nyolcan voltak testvérek. Tizenkilenc éves korában, 1949-ben nősült, házasságukból előbb egy kisfiú született, ő azonban sajnálatos módon elhunyt. Lányuk, Mária – akivel Sándor bácsi jelenleg is él – 1954-ben született. Két unokája és négy dédunokája van. Kezdetben az óbányai állami gazdaságnál dolgozott, majd a hatvanas évek elejétől 1986-ban történő nyugdíjazásáig a dudari bánya alkalmazottja volt. A nehéz, emberpróbáló földalatti munka kapcsán mindig az lebegett a szeme előtt, hogy „ha más kibírta, én is kibírom”.

Pozitív a világról alkotott képe, örül, hogy már ennyi időt megélt.

Sándor bácsi a lányával, Máriával. Az emléklapon Orbán Viktor miniszterelnök jókívánsága olvasható


Kelemen Gábor