A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Széleskörű szakmai tudással üzemeltetett város


„Zirc Város Tisztviselője” szakmai kitüntetésben részesült Schreindorfer Károly, a „Zirci Városüzemeltetés” Közhasznú Nonprofit Kft. alapító ügyvezetője. A kitüntetés átadására az államalapításra emlékező városi ünnepségen került sor.


Schreindorfer Károly 2000. augusztus 1-től, a megalakulásától kezdve a Zirci Városüzemeltetés Oktatási és Szolgáltató KHT alapító ügyvezetője, majd a társaság 2009. január 1-ei átalakulása után a Zirci Városüzemeltetés Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A cég tevékenysége rendkívül széleskörű: köztemetők gondnoksági és fenntartási feladatai, park köztisztasági feladatok, társasházi közös képviselet, bérlakások kezelése, karbantartása, helyi közösségi közlekedés, a nagyobb városi sportlétesítmények üzemeltetése, közcélú fizikai munkások irányítása.Ügyvezetése alatt történt meg többek között a Borzavári úti temető bővítése, ravatalozó épület külső részének felújítása, az Alsó temető bekerítése, az Izraelita temető területének kitisztítása, tujákkal történő beültetése. Külön kiemelkedő a Rákóczi téri katonai temető feltárása és az elhunyt katonák exhumálása.

Schreindorfer Károly rendkívül széleskörű szakmai képzettségekkel rendelkezik, amelyeknek nagy hasznát vette a társaság: mérlegképes könyvelői, adótanácsadói, társadalombiztosítási ügyintézői végzettségeit a sikeres gazdasági működésben, temetkezési-szolgáltatói szakképzettségét a temetkezési-szolgáltatói ágazatban, felsőfokú közlekedési és távközlési műszaki végzettségét a helyi közösségi közlekedési szolgáltatás üzemeltetésének átvételében.


Ottó Péter polgármester és Sümegi Attila jegyző átadja a kitüntetést Schreindorfer Károly részére


Szakmai tevékenysége sok szállal kötődik a közélethez, a városi rendezvények előkészítésében vállalt szerepétől kezdve egészen a virágos város megvalósításáig. Városi és egyéb, civilek által szervezett rendezvényeken önként vállalta a hangtechnika kezelését. Katolikus egyházközösségi tag és a Bencés Diákok Veszprém Megyei Szervezetének a tagja.


Közel húsz éves magas színvonalú szakmai és közéleti munkásságának elismeréseként javasolták a kitüntetésre.

(kg)