A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Számára az életmentés valódi hivatásA betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a „2021. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta az önkormányzat Pál Andor részére.A kitüntetésben részesülő személyt Varga Zita, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke méltatta, majd Ottó Péter polgármesterrel együtt átadta a díjat a mentős bajtárs részére. Jelen volt Varga Gábor, a Zirci Mentőállomás vezetője, és elkísérték az ünnepeltet a szülei is.Pál Andor 1982. június 8-án született Zircen. 2009-ben csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez mentőgépkocsi-vezető munkakörben.


Tíz évvel később sikeres mentőápolói vizsgát tett, melynek köszönhetően mentő-technikusként folytatta tovább a munkáját az OMSZ kötelékében, járművezetőként és ápolóként egyaránt lehet rá számítani.

A koronavírus-világjárvány kitörésének kezdetétől a frontvonalban vett részt, s látta el a megsokszorozódott mentő-technikusi feladatait.

Pál Andor a „2021. év Zirc Város Mentőse” elismerő oklevéllel a Városházán

A kitüntetett mentős bajtárs kapcsán kiemelték azt is, hogy a sürgősségi ellátásban eltöltött eddigi tizenhárom éve során számos embert próbáló helyzetben – különösen igaz ez a járványhelyzet időszakára – mutatta már meg, hogy számára az életmentés valódi hivatás.Szakmai ismeretét kiválónak, bajtársaival való kapcsolatát példaértékűnek nevezték, aki az esetek során a betegekkel, hozzátartozókkal empatikus, mégis kellő határozottsággal bír.


Elhangzott továbbá, hogy a feladatait rendkívüli odafigyeléssel, minőségre való törekvéssel, hatékonyan és eredményesen igyekszik ellátni. Mindezek mellett az állomás közösségi életében is aktívan részt vesz, segíti a mentős kollektíva fejlődését, összetartását.

Ottó Péter polgármester gratulál az év zirci mentősének, Pál Andornak. Balról Varga Zita bizottsági elnök, szemben Varga Gábor mentőállomás-vezető


Kelemen Gábor