A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Szabadságkoncertre nyert támogatást önkormányzatunk


Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen városunk fejlődését szolgáló projektekkel, támogatással kapcsolatos döntések születtek.


Közel öt millió forintos vissza nem térítendő támogatásban részesült Zirc Városi Önkormányzat a „Szabadságkoncert Zircen” elnevezésű program megvalósítására a Magyarország Kormánya által létrehozott „30 éve szabadon Emlékbizottság” pályázatán.

A pályázati támogatás eredményeként október 25-én Szabadságkoncertre kerül sor Zircen, melyen a helyi és térségi amatőr művészeti csoportok mellett olyan neves zenekarok, előadók lépnek fel, mint a Bikini együttes és Vastag Csaba énekes előadóművész. A képviselő-testület a támogatási szerződés aláírásával kapcsolatos döntést hozta meg rendkívüli ülésén.


Két folyamatban lévő TOP-os projekt is napirendre került, az egyik a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola energetikai fejlesztését, a másik Zirc város közlekedésfejlesztését célozza. Ez utóbbi keretében – melyre közel fél milliárd forintos támogatást nyert önkormányzatunk – megépül a Zirc és Kardosrét városrész közötti kerékpárút, megtörténik az Alkotmány utca déli szakaszának közlekedésbiztonsági fejlesztése, az autóbusz-pályaudvaron kiszolgáló épület létesül, a 82-es főúton gyalogátkelőhelyek kerülnek kialakításra, buszöblök, buszvárók épülnek a városban.


A napirendek tárgyalását követően előbb Ottó Péter polgármester, majd dr. Horváth Sándor Árpád alpolgármester, a testület korelnöke köszönetét fejezte ki az elmúlt öt év közös munkájáért, amelyet – ha voltak is viták – városunk fejlődése érdekében végeztek.


Kelemen Gábor