A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Strandot csináltak a színpadból


Igazi nyári hangulat jellemezte a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület évzáró gálaműsorát a Reguly Antal Szakképző Iskola tornatermében.


A rendezvényt dr. Benczik Ágnes Adrienn önkormányzati képviselő, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke nyitotta meg. A vendégeket Kertayné Kőrösi Zsuzsanna köszöntötte, és konferálta fel a különböző műsorszámokat. Külön köszöntötte Ottó Péter polgármestert, továbbá Valc Szabolcs professzionális táncművészt, aki az egyesület létrejöttének egyik támogatója volt.


Andalító hegedűszóra látványos balett-koreográfiát mutattak be a lányok az első műsorszámban, a zirci csoport összes tagja együtt táncolt. Majd sorra léptek színpadra a növendékek csoportosan, duóban és szólóban. Az egyesület egyre inkább terebélyesedik, a helyi bázis mellett Balatonkenesén és Veszprémben is indítottak csoportot, és az olaszfalui óvoda is teret biztosít, hogy kipróbálhassák magukat táncban az „aprónépek”. A „ritmusos csapat” számára fontos, hogy mindenkinek örömet tudjon szerezni a tánccal, ezért a Segítő Kezek Háza fogyatékkal élő lakóival is foglalkoznak Spanberger Zsuzsanna közreműködésével. Ők valamennyien bemutatkoztak a nagyközönségnek.

A nyitószámban a zirci csoport összes tagja színpadra lépett

A színpad mellett sok-sok dísztárgy csillogott, bizonyítván, hogy a táncosok újabb eredményes szezont tudhatnak maguk mögött.

A látványtánc-versenysorozaton összesen huszonnyolc aranyat, tíz ezüstöt és hat bronzot nyert el az egyesület, két negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezést szerzett a csapat. A huszonnégy koreográfiájukból a kvalifikációs versenyek során huszonegy kijutott a június végén Léván megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Az egyesület megragadta az alkalmat, hogy ünnepélyes keretek között mondjon köszönetet a szülőknek és támogatóiknak – Zirc Városi Önkormányzatnak és a főtámogató Bedeco Kft-nek – a sok segítségért.


A fellépők igazi nyári hangulatot varázsoltak a terembe. Előkerült a strandlabda, az úszógumi, a napszemüveg, kaptunk egy kicsit az „afrikai hőségből”, és a vízi világba is belecsöppentünk. Elutazhattunk az erkélyjelenet hőseinek városába, a Flinstones családdal visszarepültünk a kőkorszakba, kalandoztunk a dzsungelben, találkoztunk az Oroszlánkirállyal, a Rózsaszín párduccal, macskákkal és egerekkel. A gyerekek mellett a tánchoz kedvet kapó szülők is megmutatták tudásukat.

Vincze Lajosné elnök, Kertay Zsuzsanna és Finta Dóra táncoktatók munkájából rendkívül ízletes gyümölcs érett a nyárra, hiszen a műsor végén a közönség felállva tapsolt.

Kelemen Gábor