A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Sportlövészet az olimpia előszelével


Második alkalommal rendezték meg a „Sport Legyen A Tied!” sportág-népszerűsítő programot a Veszprém Arénában. A sportlövészetet ezúttal is a zirciekre bízták.


Az Arénába belépve szemből rögtön egy zirci zászló tűnt fel, így hát nem kellett sokáig keresgélni az MTTSZ Területi Klub standját. Az odáig vezető úton is találkozhattunk ismerősökkel, a kosárlabdapalánk alatt például Németh László, a Zirci Teniszklub Sportegyesület és a Veszprém Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke tartotta a frontot, mutatta be a sportág csínját-bínját a vidáman, felszabadultan mozgolódó gyerekeknek. Összesen tizenhat sportág kipróbálására volt lehetőség.


Lövészklubunk a tavalyinál is dizájnosabb standdal várta az érdeklődőket. Varjas József klubelnök munkáját tanítványai, Károlyi Gergő és Ambrus Szabolcs segítették, közreműködött a pápai és az ajkai lövészklub, valamint Miskolczi Julianna, a riói olimpiára kvótát szerző komáromi sportlövő és Ablonczy Orsolya korábbi junior Európa-bajnok pécsi sportlövő, aki sokáig világcsúcstartó is volt.

A zirci standnál sokkal nagyobb volt a forgalom, mint tavaly. Érkezésünkkor is nagy kedvvel ültek, álltak gyerekek, felnőttek a céltáblák elé, és sütötték el a lézerfegyvereket a segítők útmutatása szerint. A tavalyi kettő helyett idén már három fegyverrel tudtak dolgozni, de szinte ez is kevésnek bizonyult.


Fegyvert fogtak a rendezők is, no, nem azért, mert bármiféle zavargás keletkezett volna, ők is az ügyességüket tették próbára. A program megvalósításában közreműködő Veszprém Megyei Diáksport Szövetség képviselőjével, Németh Noémivel is találkozhattunk. Előfordult, hogy két zirci sikersportág „egyesült”, igaz, ezúttal nem zirci gyerekek bújtak meg a judo ruha mögött.


Virtuális párbajra is sor került, hiszen szemből, a kivetítőről világversenyek képkocái peregtek a lövészetre vállalkozók felé. Az asztalon kupák, serlegek tanúskodtak a zirci lövészklub eredményeiről, mellettük a kiemelkedőbb versenyzők portréfotóit láthattuk csillogó éremmel a nyakukban. Kikerült a legutóbbi sportlövő Európa-bajnokság molinója is, ahol Miskolczi Julianna kvótát szerzett az idei ötkarikás játékokra. Az olimpiai résztvevő fegyverét különös érdeklődéssel szemlélték a standon.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával megvalósuló program négy órán keresztül tartott.

Lövészklubunk képviselőinek és a segítőiknek szinte szusszanásnyi szünetük sem volt, fáradtan vonultak le a kihelyezett lőtérről, ugyanakkor látható volt arcukon az elégedettség és az öröm, amit szeretett sportáguk népszerűsítése jelentett számukra.

A sportlövő stand csapata, középen Miskolczi Julianna olimpiai kvótás sportoló. Balról: Ambrus Szabolcs, Varjas József, Nagy Zoltán (pápai lövészklub) és Károlyi Gergő


Kelemen Gábor